www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
01. Siječnja 2020.

Idealna svjetiljka za “noćne ptice” - Petzl Swift RL

Idealna svjetiljka za “noćne ptice” - Petzl Swift RL

Proširite svoje noćne horizonte novom SWIFT RL naglavnom svjetiljkom! Vodit će vas gdje god poželite ići i bez obzira koju noćnu avanturu na otvorenom odabrali...

S osvjetljenjem od čak 900 lumena i težinom od svega 100 grama, SWIFT RL je postala najsnažnija zvijezda iz Petzl kompaktne linije naglavnih svjetiljki. Ovu lampicu opravdano možemo proglasiti pravom outdoor obaveznom opremom, s obzirom da je pogodna za sve vrste aktivnosti – od hodanja, trail trčanja, vožnje biciklom, planinarenja do skijanja.1.jpg (240 KB)

Jednostavnost rukovanja

S obzirom da je pristojno zahladilo i većinu aktivnosti provodimo u rukavicama, oduševila nas je jednostavnost rukovanja SWIFT RL lampicom s obzirom da se sve funkcije na njoj odabiru pritiskom samo jednog gumba: uključeno/isključeno, odabir načina i razine osvjetljenja, te zaključavanje.2.jpg (198 KB)

Što se nošenja na glavi tiče, reflektivni dvodjelni konstrukcijski naglavni trak pruža nevjerojatno stabilno postavljanje čak i pri bavljenju izuzetno "treskajućim" sportovima poput trčanja po šumi. Iz znatiželje smo SWIFT RL pokušali objesiti i oko vrata i zaključili da je iznenađujuće ugodna, kao i svjetlost koju na taj način pruža. Naravno, pri mirnijim aktivnostima.3.jpg (226 KB)

Reaktivno osvjetljenje

Zahvaljujući Petzlovoj REACTIVE LIGHTING tehnologiji, ova lampica ima senzor koji omogućuje automatsku prilagodbu svjetline ambijentalnom svjetlu i korisnikovim potrebama. Tako će senzor sam prilagoditi svjetlinu i oblik snopa, produžujući tako i životni vijek baterije.4.jpg (230 KB) Probali smo i zaključili da je reaktivno osvjetljenje pomalo poput magije. Usredotočite se na tlo blizu vas, a zatim pogledajte prema gore i u daljinu, a senzor otkriva da vam treba više svjetla i osigurava ga gotovo neprimjetno.5.jpg (244 KB)

Koliko svjetla?

Odaberete li Max Burn razinu svjetline u režimu reactive lighting, imat ćete na raspolaganju 100 lumena što je dovoljno svjetla da vidite 35 metara ispred sebe, te da vam baterija izdrži do 50 sati. Standardnom razinom svjetline, imat ćete na raspolaganju 300 lumena što će vam osvijetliti 55 metara ispred, dok će vam baterija potrajati do 40 sati.6.jpg (257 KB) U najjačem Max Power režimu svijetlit će vam 900 lumena dovoljnih da vam posvijetli 150 metara ispred, uz trajanje baterije do 30 sati. U svakom trenutku možete i jednostavno provjeriti koliko vam je još baterije preostalo, zahvaljujući indikatoru sa pet razina.7.jpg (238 KB)

Za ekstremne uvjete

S obzirom da SWIFT RL ima IPX4 certifikat, vaša će lampica raditi besprijekorno i u ekstremnim vremenskim uvjetima, što nas posebno veseli u našim čestim kišnim, noćnim izletima. Jednako nas veseli i mogućnost zaključavanja prednjeg svjetla čime smo izbjegli mogućnost uključivanja svjetiljke dok ju nosimo u ruksaku npr., kao i neželjene promjene moda od strane neke grane za koju smo slučajno zapeli u šumi.9.jpg (239 KB)

Punjenje

Ova se svjetiljka odlikuje Litij-ionskom baterijom od 2350 mAh koja se lako može napuniti i mikro-USB kabelom, za što će joj trebati 6 sati.10.jpg (240 KB)

SWIFT RL dostupna je u tri boje: crnoj, narančastoj i plavoj, a zahvaljujući jamstvu na svjetiljku od 5 godina, te 2 godine na bateriju (ili 300 ciklusa punjenja), možemo zaključiti da nas sa Petzl Swift RL naglavnom svjetiljkom čeka svjetla budućnost.

Na vrh