www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
25. Studenog 2019.

Mizuno Wave Daichi 4 GTX

Mizuno Wave Daichi 4 GTX

Trail staze su uvijek zanimljive, a nekako je posebna draž posjetiti ih u jesen kada priroda mijenja svoje boje. Naravno, s jeseni dolazi i hladnije vrijeme te kiša koja nam ne mora biti izgovor da se ne uputimo u avanturu. 

A da ne bi trčali s mokrim nogama, trebamo naravno nabaviti adekvatnu obuću koja sadrži neki vodootporni sloj poput GORE-TEX (GTX) tehnologije. Moja dosadašnja iskustva s GTX slojem u tenisicama baš i nisu bila pretjerano pozitivna. Razlog je taj što mi se već nakon par prijeđenih kilometara noga znala toliko upariti da bih na kraju imao osjećaj kao da bos tapkam po lokvama vode. No to ne mogu reći i za Mizuno Wave Daichi 4 tenisicu u kojoj se noga nije uznojila, a opet je bila zaštićena od vode.IMG_20190922_182734.jpg (455 KB)

STABILNA TENISICA

Prva asocijacija koju imam uz brand Mizuno je stabilnost. Wave Daichi 4 je vrlo stabilna tenisica koja bez problema može podnijeti i najteže trail terene. Iako Mizuno u svojom ponudi ima dva trail modela tenisica — Wave Hayate namijenjen trčanju po mekanijim i blatnim stazama te Wave Daichi namijenjen trčanju po dinamičnim i nešto tvrđim trail stazama, ja bih prednost dao Daichi modelu zbog toga što je tenisica puno prilagodljivija različitim vrstama terena od Hayate.IMG_20190922_182800.jpg (438 KB)

DIZAJN

Što se samog izgleda tiče, tenisica nije prenapadna, niti previše konzervativna. Recenzirani model dolazi u zagasitoj kombinaciji boja koja pod drugačijim svjetlom daje drugačiji ton, tako da boje variraju od svjetlo plave do tamno ljubičaste. Daichi 4 je relativno lagana tenisica (oko 325 grama), usporediva s cestovnim modelima. To joj daje "lakoću" prilikom trčanja pa tako tijekom dugih trčanja nećete osjetiti kako su vam tenisice “teške”. Može se reći da su ovo jedne od onih tenisica koje obućete i zaboravite da ih imate na nogama.IMG_20190926_191459.jpg (394 KB)

Još jedan detalj koji me oduševio je osjećaj kao da se tenisica obavija oko stopala. Usporedio bih to s osjećajem kao kada bosu nogu stavljate lagano u blato. Daichi 4 se u potpunosti obavija oko stopala te ga drži čvrsto zaključanim tijekom trčanja. Tenisica je i malo dublja, tako da sjeda usko uz zglob pa sitno kamenje teže uđe tijekom trčanja.IMG_20191006_163521.jpg (481 KB)

UDOBNOST

Iako je tenisica u cijelosti napravljena od mekanog materijala, izrazito je stabilna te štiti stopalo od slučajnih udaraca. Prednji dio je malo tvrđi, ali nije napravljen od gume kao što je često slučaj. Time je svakako izbjegnut neugodan osjećaj za prste tijekom trčanja. Nema ništa gore nego kada ti tijekom trčanja palci udaraju u tenisicu i to osjećaš prilikom svakog koraka. Barem je to slučaj kod mene.IMG_20191006_163552.jpg (434 KB)

PRILAGODLJIVOST

Potplata tenisice sadrži Wave, XtaRide i AP+ tehnologiju koje sve zajedno brinu da je tenisica prilagodljiva svim podlogama po kojima se trči. Testirao sam trčanje po kamenju, blatu, zemlji i ceste te je osjećaj trčanja po svim podlogama vrlo sličan. Nekome se to možda neće svidjeti jer voli osjetiti razliku, no s druge strane možda je i bolje da ti je sasvim svejedno po kojoj vrsti tla trčiš.IMG_20191022_182521-01.jpg (484 KB)

POTPLAT

Mizuno Wave Daichi ima debeli potplat, a sadrži i Michelin gumu koja se brine da ne dođe do proklizavanja. Tijekom testiranja nisam uočio da se guma na potplati nešto posebno troši, tako da možete biti sigurni da Daichi 4 može podnijeti puno kilometara. Više od preporučenih 600.

Sve u svemu, recenziju bih zaključio time, da su me Mizuno Wave Daichi 4 GTX tenisice i više nego ugodno iznenadile. Nisam mislio da će Mizuno baš sve pogoditi te da će mi tenisice u potpunosti odgovarati, ali ispalo je baš tako. Sada više nemam izgovora otići na trail stazu ako pada kiša ili snijeg. Cijena tenisica se kreće oko 1.299,00 kuna.

 

Te(k)st i fotke: Matt Marenić

Na vrh