www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
21. Siječnja 2022.

S-Works Recon Lace

S-Works Recon Lace
13 fotografija

Prije par mjeseci smo na test dobili Specialized flagship model Mtb/Gravel cipela koje su manje više iste kao i S-works Recon mtb model, ali s nešto više stila, odnosno, s vezicama ;) i težinom od 571 gram za cipele broja 44. Iako vezice ne bi predstavljali kao prednost, ali danas kad dosta biciklista bez obzira na disciplinu pazi na detalje u smislu odabira boja i usklađenosti, ovo je jedan nazovimo retro detalj na top cipelama koji svakako nije za zaobići. Nerijetko i kod drugih brendova Gravel cipele dolaze s vezicama, a ove bi trebale biti najjače Specialized Gravel cipele . S_works_recon_lace2.jpg (151 KB)Ove cipele spadaju u najlakše iz Specialized ponude i svima koji ganjaju Gravel bicikle i skidaju grame sa svoje opreme ovo je odličan izbor. Indeksa krutosti 13 ove cipele su jednake po krutosti s S-works Vent modelom koji je namijenjen cestovnjacima tako da prijenos snage Recon Lace modela je doveden do maksimuma. Što manje savijanja potplate prilikom stiskanja pedala, to će prijenos vaše snage na samu pedalu biti bolji jer se snaga neće gubiti na uvijanju potplate. S_works_recon_lace8.jpg (283 KB)Što se udobnosti tiče, Specialized je uvijek izrazito pazio na udobnost svoje bike obuće tako da u tome Recon Lace ne zaostaje, štoviše prednjači u načinu na koji se stopalo smješta u samu cipelu. Unutar cipele se nalazi Varus klin od 1,5 mm koji služi kako bi centrirao stopalo i spriječilo pronaciju. Isto tako se unutar cipele nalazi metatarzalni gumb koji pospješuje prirodnije širenje i smještanje nožnih prstiju. S_works_recon_lace10.jpg (142 KB)Cipele su udobne nakon višesatnih vožnji unatoč osjetnoj krutosti kompletne cipele, ali je potrebno uvježbati kojom ćete jačinom stegnuti vezice kako ne bi stvorili preveliki pritisak na gornji dio stopala.
Prednji dio cipele ima ojačanja koja štite prste te se prsti nalaze u svojevrsnom oklopu kako ne bi bili izloženi udarcima i kamenju. Potplata na sebi ima čepove koji su obloženi gumenim slojem kako bi spriječili klizanje prilikom hodanja. Vodite računa da ovo nije cipela u kojoj ćete moći pola sata gurati bicikl jer ne možete više voziti, ovo je cipela koja je predviđena za pedaliranje dok su neki srednji i slabiji modeli namijenjeni i onima koji povremeno trebaju gurati bicikl na nekom tehnički zahtjevnom ili prestrmom terenu.S_works_recon_lace9.jpg (178 KB)Ove cipele imaju sve što i najjači S-works Recon model osim Boa zatvarača odnosno kotačića kojim regulirate koliko ste jako zatvorili cipelu. Umjesto Boa zatvarača, ovdje je Gravel stil koji je sve traženiji :). Nama se nekako čini da je ovo jednako interesantno i XC vozačima koji bi htjeli nešto malo drugačije ;).
Dyneem gornji pokrov i body geometry tehnologija unutar same cipele je preuzeta sa XC top modela. Sve što je potrebno za jednu ozbiljnu i jaku vožnju, te cipele to imaju. Dolaze u četiri kombinacije boja, tako da ćete sigurno naći model koji možete uskladiti s već postojećim bojama ;).

Na vrh