www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
01. Veljače 2013.

Garmin Edge 810/510

Garmin Edge 810/510
3.999,00 kuna
1 fotografija

Evo kako bi trebao izgledati nasljednik popularne 800tice!

Uđite u svijet biciklizma s novim biciklističkim računalima Edge 810 i Edge 510, te Garmin Connect aplikacijom za mobitele i doživite nenadmašno iskustvo voženje povezujući se s globalnom društvenom mrežom i razmjenjujući podatke tijekom vožnje u realnom vremenu.

Edge 810 i Edge 510 su Garminovi prvi posebni biciklistički uređaji s mogućnošću povezivanja u realnom vremenu koji kombiniraju najpoželjnije pristupe tržišnih predvodnika, uređaja Edge 800 i Edge 500 s naprednim mogućnostima povezivanja putem smartphone-a (Apple® or Android™). Novo pristupačno korisničko sučelje uz praćenje u realnom vremenu, te razmjenu podataka putem društvene mreže i aktualnu vremensku prognozu čini  nove Edge uređaje savršenim za trening, turing i vožnju neobilježenim stazama.

“Uz novi Edge uređaj s mogućnošću bežičnog povezivanja, vozači mogu imati na raspolaganju mnoštvo podataka, tako da besprijekorna točnost i izdržljivost koju posjeduju biciklisti dolazi upravo zahvaljujući Garmin uređajima“, rekao je Andy Silver, Garminov EMEA voditelj grupe proizvoda za sport. “Koristeći bežičnu komunikaciju putem spmartphone uređaja, omogućili smo biciklistima da koriste značajke kao što su praćenje u realnom vremenu i brza učitavanja podataka dok je njihov mobilni telefon pospremljen u torbici sjedala, a Edge pričvršćen na upravljaču.“

Edge 810 je savršen odabir za bicikliste koji žele jedinstvenu vožnju i navigaciju u jednom uređaju. Novi Edge svakako će vas osvojiti i elegantnim2.6”zaslonom u boji, autonomijom baterije do 17 sati i potpuno redizajniranim i pojednostavljenim korisničkim sučeljem na dodir. Edge 810 je kompatibilan s opcionalnom rutabilnom cestovnom ili TOPO kartom, uključujući BirdsEye aplikaciju za prijenos satelitskih snimaka željenog područja, tako da biciklisti mogu bezbrižno odvoziti turing, put od kuće do posla i nazad ili složene aktivnosti za koje je potrebno imati kartu i navigaciju. Upravo zbog svojih GPS mogućnosti odnosno navigacijskih sposobnosti koje ne zahtijevaju uporabu podataka, Edge 810 je savršen odabir za svakog.

Edge 510 je lagano (80g) posebno osmišljeno biciklističko računalo za trening. Korisničko sučelje uređaja Edge 510 je slično uređaju Edge 810, s time da ovaj uređaj ima 2,2“ zaslon na dodir čitljiv i pri direktnom suncu, te je kompatibilan i s GPS i s GLONASS satelitskim mrežama za brže primanje satelita i poboljšanim zadržavanjem signala. Edge 510 je prikladan za većinu ekstremnih uvjeta, kao što su staze i pustolovna vožnja kroz područje prekriveno gustim krošnjama. Edge 510 je robustan i vodootporan s trajanjem baterije do 20 sati. Zaslonom osjetljivim na dodir lako ćete upravljati, bez obzira nosite li rukavice ili je zaslon mokar. Dodatnu sigurnost prilikom nenadanog pada pružit će vam uzica koja dolazi u pakiranju zajedno s uređajem.

Oba ova uređaja, i Edge 810 i Edge 510 osigurat će vam točne podatke o brzini, udaljenosti, vremenu, GPS poziciji, nadmorskoj visini, potrošenim kalorijama, usponu i padu. Za prikaz više podataka u realnom vremenu potrebno je učiniti bežično povezivanje putem ANT+™ tehnologije s kompatibilnom opremom kao što je Garminov senzor za broj otkucaja srca i senzor brzine/kadence. Kako bi biciklisti dobili izrazito točne podatke o usponu i padu ova biciklistička računala imaju ugrađeni barometarski visinomjer za utvrđivanje promjene nagiba. Novi profili aktivnosti omogućuju biciklistima da prilagode podatkovno polje i postavke ovisno o njihovim aktivnostima kao što su trening, utrka, te vožnja cestom ili brdom. Zamjenu profila biciklisti mogu učiniti jednostavnim dodirom zaslona i njihov će Edge prikazivati podatke za željenu vožnju. Po završenoj aktivnosti biciklisti mogu na uređaju Edge 810 odnosno 510 vidjeti  svaki novo postignuti osobni rekord kao što je prijeđena najduža udaljenost ili ostvaren najveći uspon.

Ovi uređaji upareni sa smartphone uređajem (Apple® ili Android™)  i s Garmin Connect mobile aplikacijom nude pregršt mogućnosti bežične komunikacije. Na taj način biciklisti mogu dobiti opsežne i točne podatke vožnje, ali i štedjeti bateriju mobilnog telefona za potrebu hitnog telefonskog poziva. Za prijenos podataka zaslužna je Bluetooth® tehnologija. Biciklisti mogu poslati nove podatke s pojedinostima odmah nakon odvožene rute ili utrke. A, zahvaljujući Garmin Connect Mobile aplikaciji moguće je poslati poruku putem smartphone uređaja, tako da je velika količina podataka o vožnji dostupna odmah.

Praćenje u realnom vremenu: LiveTrack funkcija omogućuje prijateljima i obitelji biciklista da prate njihovu utrku i trening u stvarnom trenutku vožnje. Dovoljno je samo da pošalju e-poruku ili poruku putem društvenih mreža kako bi mogli vidjeti trenutne podatke na Garmin Connect stranici za praćenje na svom smartphone uređaju, zaslonu računala ili tabletu. Jednom kad je poruka primljena, potrebno je samo kliknuti na slijedi i pogledaj statistiku biciklista i dobit ćete podatke kao što su brzina, udaljenost, broj otkucaja srca (opcija), kadenca i snaga (opcija) kao i podatke o lokaciji na samoj karti.

Vremenska prognoza: Upareni Edge 810 ili 510 sa smartphone uređajem i  Garmin Connect Mobile aplikacijom također će vam dati podatke o trenutnim vremenskim uvjetima, prognozu kao i upozorenja (za područje koje pokriva). Ova opcija posebno je korisna ukoliko se npr. radi o maratonskoj vožnji, tako da se svi potrebni podaci o vremenu mogu dobiti dodirom zaslona Edge uređaja.

Bežični prijednos podataka: Sada biciklisti svih kategorija mogu neprestano pohranjivati, razmjenjivati, analizirati svaki dio svoje vožnje, a sve na licu mjesta.  Garmin Connect Mobile aplikacija omogućuje bežično učitavanje potpunih aktivnosti s Edge 810/510 čim je završeno snimanje aktivnosti. Biciklisti također mogu odabrati ručno ili automatsko učitavanje aktivnosti, te mogu pretraživati treninge i vježbe i naposljetku one željene učitati na smartphone uređaj, a potom bežičnim putem prenijeti na svoj Edge.

Očekivana maloprodajna cijena za Edge 510 (HRM + CAD) iznosi 2.849,00 kn, a za uređaj Edge 810 (HRM + CAD) je 3.999,00 kn. 

 

Za informacije o dostupnosti i točne cijene kontaktirajte www.navigo-sistem.hr !

Na vrh