www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
19. Studenog 2017.

Specialized S-Works XC cipele

Specialized S-Works XC cipele
2.600,00 kuna
6 fotografija

Specialized je jedan od najjačih kad je obuća u pitanju, stoga Biker donosi hard test šprinterica odnosno spd cipela iz njihove top ponude. Uživajte! 

Ove cipele dosežu vrtoglavih 2600 kuna. Za jednog rekreativca vjerojatno preskupa, ali za nekoga tko ipak obraća pažnju na detalje, razlika je itekako zamjetna u odnosu na midrange cipele. Specialized donosi natjecateljsku cipelu koja je predviđena da se ukopča na početku vožnje i iskopča na kraju. Hodanje u njima je kao vožnja Ferrarija po makadamu, to se ne radi.

Specialized S-Works XC cipele slika 1

Sasvim je logično da će pro cipela biti finija i napravljena od otpornijih materijala jer je kod nje isključivo naglasak na performansama i izdržljivosti. Specialized je napravio vrhunsku cipelu sa prijenosom snage koja je zaista zamjetna i koja se osjeti, cipela je izuzetno lagana i ugodna. Izvana potpuno kruta, a opet udobna. Specialized je cipele radio za duže vožnje i ponavljamo, rjeđe skidanje s bicikla i minimalno hodanje. Karbonske potplate su osjetljive na habanje i oštro kamenje, tako da njih preporučamo onima koji trebaju vrhunsku i kompaktnu race cipelu.

Specialized S-Works XC cipele slika 2

U odnosu na slabije modele, ove cipele kad stegnete standardnim Specialized sistemom, nema potrebe za dotezanjem i prilagodbom nakon prvih kilometara. Izuzetno lako se čiste i peru, ako izvadite uloške, a sušenje je brzo čak i na sobnoj temperaturi. To su sve korisne sitnice koje kad su prisutne u praksi čine veliku razliku. Žuljanje kod razrade kalupa nakon kupnje je moguće kod osoba kojima može gležanj dosjedati na bočnicu cipele, ali materijal se brzo razvuče i prilagodi obliku kosti.

Specialized S-Works XC cipele slika 3

Body Geometry je i ovdje kao i kod svakog predmeta iz Specializeda prisutan, tako da su ulošci skoro pa savršeni, udobni i uzdignuti na pravim mjestima kako bi se izbjeglo pečenje i trnjenje. Vožnja u ovakvim cipelama je znatno konkretnija i stabilnija. Ukopčavanje i iskopčavanje je mačji kašalj, mali solidni pomaci su potrebni za brzu reakciju. Karbonski potplati ju čine krutom i laganom i to je recept za vrhunsku cipelu. Dalje ovisi o vama, ako ste stvarno biciklista od starta do cilja bez stajanja, onda samo naprijed!

Specialized S-Works XC cipele slika 4

Photo: Biker

Na vrh