www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
06. Rujna 2022.

3.749,96 kuna za brdski bicikl? Nakamura Catch 5.2

3.749,96 kuna za brdski bicikl? Nakamura Catch 5.2
16 fotografija

Vozili smo jedan od poznatih brdskih modela iz Intersport ponude. Radi se o brdskom biciklu nešto opuštenije geometrije i prednjom suspenzijom od 120 milimetara hoda. Ovaj model spada u kategoriju trail bicikala koji su namijenjeni brdskim zemljanim putevima te će se tamo najbolje snaći. 

Uspravnija pozicija sjedenja kako zbog geometrije tako i zbog hoda prednje suspenzije koja prednji kraj bicikla drži nešto više, Catch 5.2 je rekreativni brdski bicikl kojim ćete moći napraviti dosta kilometara ugodne vožnje.

27 brzinska pogonska grupa Shimano Altus je već provjeren sistem koji dobro i uglađeno radi te nudi veći izbor prijenosa što vam omogućuje da zadržite stabilnu kadencu prilikom izmjene nagiba terena. Tektro hidraulične disk kočnice te 180 milimetarski rotori su za ovu klasu bicikla i više nego dovoljan kočioni sklop koji nudi finu modulaciju kočenja te time i bolju upravljivost bicikla.

U praksi se Catch 5.2 pokazao kao agilan model koji na 29 inčnim kotačima lako savladava i zahtjevnije terene. Brzo kotrljajuće Maxxis Pace gume prikladnije su za tvrdu zemljanu podlogu te fini makadam pa ćete za neke zahtjevnije podloge, blato i grubi kamen ipak morati posegnuti za nešto jačim i otpornijim gumama. Ove gume se udobne i ne stvaraju otpor pri kotrljanju pa ih je moguće jednako lako voziti po asfaltnim podlogama gdje će neke agresivnije brdske gume stvarati otpor te vam dodatno otežati pedaliranje.

Bužiri su provedeni unutar okvira te je time i pranje bicikla te njegovo održavanje lakše, a i doprinosi dizajnu.

Širi upravljač omogućuje mirniju vožnju te je bicikl relativno stabilan na bržim dionicama i na spustu. Uloženo i dobiveno je svakako u dobroj ravnoteži i ovaj bicikl je za svaku preporuku ukoliko ste tek započeli svoje brdske vožnje ili pak želite svoj stari i dotrajali brdski bicikl zamijeniti novim. Catch 5.2 je trenutno dostupan po cijeni od 3.999,96 kuna na sniženju u Intersport trgovinama. Kupci Nakamure su kroz godine izrazili svoje mišljenje te su pokazali svojim odabirom da je Nakamura brend koji se kupuje i koji nudi više za manje ;).

U potrazi ste za brdskim biciklom? Ovo je dobar početak. Moramo napomenuti da Catch 5.2 dolazi u izvedbi za žene i sama geometrija okvira je prilagođena. Uskoro više i o ženskom modelu ;).

 

Specifikacije

 

 • OKVIR: Alloy 6061 DB
 • VILICA: Suntour XCM-HLO, Travel 120 mm
 • POGON: Shimano MT101 40/30/22T
 • PREDNJI MJENJAČ: Shimano Altus
 • STRAŽNJI MJENJAČ: Shimano Altus
 • RUČICE MJENJAČA: Shimano Altus Rapidfire Plus
 • STRAŽNJI LANČANIK: Shimano CS-HG200-9 11-34T
 • KOČNICE: Tektro HD-M275 hydr. Disc 180/180 mm
 • PNEUMATIKA: Maxxis Pace 29x2.1"
 • VELIČINA OKVIRA: 43/48/53 cm
 • BROJ BRZINA: 27
NAJČITANIJE
Specialized Tero X
Vijesti

Specialized Tero X

18. Rujna 2023.

Specialized Tero X Trebaš veću kartu ako voziš Tero X... Da li istraživački duh potiče na inovacije ili inovacije rezultiraju...

Kako vježbati s Garminom
Vijesti

Kako vježbati s Garminom

01. Rujna 2023.

Mučite se s osmišljavanjem svojeg treninga? Dopustite Garminu da obavi posao umjesto vas s opcijama vježbanja dostupnim izravno...

Na vrh