www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
17. Svibnja 2023.

Brut, znate li što je to?

Brut, znate li što je to?
10 fotografija

Treću godinu za redom, točnije 17. lipnja 2023. godine, na istoku Hrvatske, u Belom Manastiru, održava se gravel / XC biciklistička utrka pod nazivom Baranja Rural Trail ili poznatija kao :BRUT. Utrka je to koju su osmislili i na svojim leđima iznijeli biciklistički entuzijasti iz udruge Baranja i turizam s namjerom da svim natjecateljima i gostima iz zemlje i inozemstva pruže vrhunski doživljaj istočne Hrvatske odnosno Baranje kao odlične biciklističke destinacije.

Ako ste mislili da je Baranja površinom ravna i da je vožnja po njoj lagana, prevarili ste se. S profilom elevacije od 500 do 1000 metara, brutalna ruta utrke prolazi neasfaltiranim cestama, surducima (usječeni put u obronku planine), šumama i poljima. Natjecatelji se tijekom vožnje odlučuju za kraću rutu od 25 ili brutalnu rutu od 50 kilometara – ovisno o tome kako se osjećaju. :BRUT se može voziti na svim vrstama MTB, CX, gravel bicikala, uključujući i e-bikeove. Podloga na kojoj se :BRUT vozi pretežno je zemljana cesta, a samo manji dio je asfaltiran ili posut šljunkom srednje granulacije. Ovisno o vremenskim uvjetima, podloga može biti mekša ili tvrđa, a u slučaju kiše i blatnjava.

brut2.JPG (366 KB)

Prvo izdanje utrke održano je 2021. godine uz sudjelovanje 110 natjecatelja iz čitave Hrvatske. U 2022. godini na :BRUT-u je nastupilo 140 sudionika, a u 2023. godini organizatori očekuju još veći broj prijava.

brut8.jpg (397 KB)

Za sve koji u Baranju dođu dan ranije, u petak, 16. lipnja 2023. godine održava se noćni kronometar :BRUT Stars. Na kratkoj kružnoj stazi u baranjskim vinogradima dužine 1200 m, natjecatelji će se boriti u dvije vožnje, a sudionici finalne osiguravaju prvi startni red na utrci :BRUT.

brut10.jpg (446 KB)

Dok je lipanj rezerviran za :BRUT Beli Manastir, početkom rujna održava se :BRUT Vukovar. Rute na području lokaliteta Vučedol uključujući Muzej Vučedol, Salaš Goldschmidt i širu okolicu grada Vukovara uz obalu rijeke Dunav. Atraktivna staza omogućuje vozačima sve doživljaje koje jedna offroad utrka treba sadržavati - zemljane i travnate terene, oštre i kratke uspone. O :BRUT Vukovaru još ćemo dodatno pisati.

brut5.JPG (260 KB)

Prijave za :BRUT Beli Manastir i :BRUT Vukovar su otvorene i nalaze se na stranici www.baranjaruraltrail.com. Ako ste zainteresirani, požurite s prijavama budući da je broj natjecatelja ograničen, a možete ostvariti i „early bird“ popust prijavom do 15. travnja 2023. godine.

 

„:BRUT je više od biciklističke utrke. :BRUT je slika prekrasne Baranje i izvan okvira vrhunske gastronomske i enološke ponude. :BRUT je priča o izazovu, ustrajnosti i uspjehu svakog natjecatelja. :BRUT je čista emocija!“ :BRUT tim

NAJČITANIJE
Brut, znate li što je to?
Vijesti

Brut, znate li što je to?

17. Svibnja 2023.

Treću godinu za redom, točnije 17. lipnja 2023. godine, na istoku Hrvatske, u Belom Manastiru, održava se gravel / XC...

Specialized Epic World Cup
Vijesti

Specialized Epic World Cup

24. Travnja 2023.

Prema riječima Christopher Blevinsa, radi se o "ubojici" hardtaila, a njemu ćemo vjerovati jer ipak se radi o svjetskom prvaku...

Na vrh