www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
23. Srpnja 2019.

Calebu Ewanu dvostruka etapna pobjeda

Calebu Ewanu dvostruka etapna pobjeda

Nakon dana odmora natjecatelji na Touru ponovno su se vratili svojim svakodnevnim zadaćama. Najbolje je dan odmora očito iskoristio Caleb Ewan koji je odnio drugu pobjedu na ovogodišnjoj utrci.5caa3.jpg (69 KB)

Autralac je u završnici bolje sprintao od Elia Vivianija i Dylana Groenewegena, dok je Julian Alaphilippe još uvijek ponosni vlasnik žute majice.b56df.jpg (116 KB)

Bak, Rossetto, Gougeard, WIsniowski i Ourselin u vodstvu

163 natjecatelja našlo se na startu 16. etape. Wilco Kelderman (Sunweb) nije bio te sreće, kako javljaju zbog bolova u leđima. Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale) i Stephane Rossetto (Cofidis) napali su na prvim kilometrima etape. U jednom trenutku pojačali su ih Lukas Wisniowski (CCC), Lars Bak (Dimensio Data) i Paul Ourselin (Total Direct Energie).0d774.jpg (132 KB)

Branitelj naslova Geraint Thomas (Ineos) pao je negdje u sredini grupe na otprilike 50. kilometru nakon što je zabilježena maksimlana prednost vodeće skupine koja je tada iznosila 2 minute i 15 sekundi. Tempo pelotona uglavnom je određivalo troje natjecatelja iz tri ekipe: Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirate), Tony Martin (Jumbo-Visma) i Maxime Monfort (Lotto-Soudal). Bak je bio prvi na prolaznom cilju 112 kilometara prije cilja. Najstariji natjecatelj u pelotonu također je bio prvi na vrhu cote de Saint-Jean-du-Pin, 81 kilometar prije cilja.172ff.jpg (136 KB)

Jakob Fuglsang je također pao

53 kilometra prije kraja pojavio se rizik od raspada pelotona zbog snažnog vjetra koji je puhao s njihove desne strane. Prisililo je to ekipe natjecatelja koji ciljaju na visok plasman ukupnog poretka da povećaju brzinu i smanje zaostatak u odnosu na vodeću grupu natjecatelja. 03313.jpg (78 KB)

Pala je tada njihova prednost na 25 sekundi. Međutim, ponovno se digla ali ne preko 50 sekundi što je zasluga ekipe Jumbo-Visma koja je kontrolirala situaciju. 28 kilometara uoči cilja na podu se našao Jakob Fuglsang (Astana), deveti u ukupnom poretku.35bc5.jpg (79 KB)

Caleb Ewan najbrži

20 kilometara uoči cilja, Gougeard, Wisniowski, Ourselin, Rossetto i Bak imali su 30 sekundi prednosti u odnosu na peloton. Gougeard, koji je bio inicijator mnogih akcija i držao ekipu da što duže bude vodeća nagrađen je nagradom za najagresivnijeg natjecatelja etape.5985b.jpg (93 KB)

2,5 kilometra prije cilja dogodilo se snažno ubrzanje. Deceuninck-Quick Step je perfektno izveo Elia Vivianija naprijed ali mu je Caleb Ewan došao s leđa i još jednom etapnom pobjedom postao prvi sprinter koji je osvojio dvije ovogodišnje etape Toura. Podsjetimo, dvije pobjede također imaju i Julian Alaphilippe i Simon Yates.60172.jpg (118 KB)

Australac je također i prvi debitant na utrci koji je sakupio 5 postolja i u prvih 15 etapa nakon Petera Sagana koji je to učinio 2012. godine. On je također i najmlađi natjecatelj koji je osvojio barem jednu etapu na svakoj Grand Tour utrci još od Talijana Nine Defilippisa 1956. godine.

4a7a0.jpg (107 KB)

Nakon što je ove godine odnio pobjede na dvije etape utrke Giro d'Italia, današnjim nastupom samo je još jednom potvrdio da je jedan od najkvalitetnijih sprintera na svijetu!e5be5.jpg (85 KB)

Photo: TDF 2019

 

 

 

Na vrh