www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
09. Srpnja 2019.

Elia Viviani uz pomoć Alaphilippea do etapne pobjede

Elia Viviani uz pomoć Alaphilippea do etapne pobjede
4 fotografija

Četvrta etapa Tour de France utrke obilježena je grupnim sprintom u kojoj se najspretniji i najspremniji pokazao Elia Viviani.e6545.jpg (54 KB)

Schar, Backaert i Offredo u vodstvu

Četvrtu etapu danas započelo je 176 natjecatelja. Michael Schar (CCC), Frederik Backaert i Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) prvi su se izdvojili iz grupe. Njihova prednost od 3 minute i 10 sekundi nakon 10 kilometara utrke bila je dovoljan motiv ekipi Lotto-Soudal, Jumbo-Visma i Deceuninck-Quick Step da se trgnu. U lov na bjegunce poslani su Maxime Monfort, Tony Martin i Yves Lampaert koji su predvodili ekipu i diktirali tempo. 9d20e.jpg (111 KB)

Najveći zaostatak u odnosu na bjegunce iznosio je 3 minute i 40 sekundi na otprilike 121. kilometru, a dva pada direktno su utjecala na određeni broj natjecatelja među kojima su bili i Tony Gallopin (AG2R-La Mondiale), Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe) i Gianni Moscon (Ineos). Međutim, uspješno su se vratili utrci.3a616.jpg (118 KB)

Lilian Calmejane šest kilometara u vodstvu

Osamdesetak kilometra prije kraja etape zaostatak pelotona pao je na 2 minute i 35 sekundi, a u idući tridesetak kilometara pao je na 1 minutu i 30 sekundi što je bilo obećavajuće za sprinterske ekipe. Zaostatak je dodatno pao na 40 sekundi posljednjih četrdeset kilometara nakon čega je uslijedio napad Schara. Reagirao je i Backaert. 74d94.jpg (122 KB)

Ekipe sprintera nisu se u tom trenutku žurile uhvatiti vodeći dvojac. Lilian Calmejane (Total Direct Energie) napao je 11 kilometara prije cilja. Francuz je u vodstvu proveo otprilike šest kilometara s minimalnom prednošću nakon čega ga je peloton jednostavno progutao.f9d8a.jpg (130 KB)

Julian Alaphilippe pozicionirao Elia Vivianija

Nositelj bijele majice Wout van Aert predvodio je napad Dylana Groenewegena kilometar uoči cilje međutim nositelj žute majice Julian Alaphilippe imao je bolji plan za svoju ekipu. NJihov ultrabrzi "vlak" najbolje je iskoristio Elia Viviani koji je zahvaljujući pomoći Maxa Richezea i Michaela Morkova u ludoj završinici pretekao Alexandera Kristoffa (UAE Team Emirates).9291f.jpg (95 KB)

Viviani je tako uspješno završio svoju Grand Tour trilogiju. Podsjetimo, on je prethodno osvajao etape na Giro d'Italia i La Vuelta utrci. Posljednji Talijan koji je bio pobjednik etape na Tour de France utrci prije Vivanija bio je Fabio Aru prije dvije godine. Ovogodišnje su etape osvajali natjecatelji samo dvije momčadi, Jumbo-Visma i Deceuninck-Quick Step. Mogu li ostali barem malo pomrsiti račune saznat ćemo već sutra! Pred njima je još jedan izazov, ovoga puta u dužini 175,5 kilometara!fcd7e.jpg (93 KB)

Photo: TDF 2019 

conti traka.jpg (27 KB)

Na vrh