www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
06. Listopada 2020.

Gdje kupiti dobru planinarsku kartu?

Gdje kupiti dobru planinarsku kartu?

Nerijetko se prilikom planiranja nekog izleta pokušavamo informirati o lokaciji na koju idemo, ali rijetko dopremo do točnih informacija koje nudi provjerena planinarska karta. Hrvatska gorska služba spašavanja je svoje planinarske karte ponudila i u Intersport trgovinama gdje na izbor imate sva izdanja koja su do sada izašla. Ili klikom ili odlaskom u jednu od Intersport trgovina, jednostavno ćete postati vlasnik jedne od planinarskih karata koja vam je potrebna, a ako je nešto sigurno, onda je to HGSS planinarska karta koja ima provjerene i ucrtane tragove smisleno i sa namjenom.

 

Gdje kupiti dobru planinarsku kartu? slika 1Hrvatska gorska služba spašavanja u sklopu svojih preventivnih aktivnosti i brige o prostoru na kojem djeluje, izradom vjerodostojnih tematskih karata i vodiča također želi djelovati na sprečavanju nesreća koje zadnjih godina nisu rijedak slučaj i najčešće su posljedica nepripremljenosti i neinformiranosti.
intersport1.jpg (187 KB)U tom cilju HGSS je pokrenuo dugoročan program ”Kartografija” te u desetgodišnjem razdoblju namjerava obraditi i tematskim kartama i vodičima prezentirati turističke i športsko-rekreativne najznačajnije prirodne predjele RH.

intersport3.jpg (163 KB)

Svaka planinarska staza ucrtana na HGSS-ovim kartama je fizički prehodana i zabilježena GPS uređajem te obrađena u GIS aplikaciji što daje najveću pouzdanost podatcima na karti. Isključivo iskustvo i znanje materije je ono što čini kvalitetnu planinarsku kartu koja odgovara uvjetima u kojima se nalazite, stoga ćete s planinarskim kartama koje su dostupne u Intersportu, moći istražiti dijelove Hrvatske i otići na mjesta za koja niste znali ni da postoje :).

intersport5.jpg (241 KB)

Kako HGSS brine za sigurnost planinara i posjetitelja prirode, svoje ćete istraživanje moći odraditi opušteno i prepustit se uživanju. Ako ste odlučili ovu godinu boraviti na zraku i istražiti bespuća lijepe naše, onda je važno pripremiti se i na neka pitanja imati odgovore prije nego se nađete na terenu. Prilikom raznih ekspedicija, malih i velikih nerijetko se i na terenu treba improvizirati, što zbog vremena, što zbog nekih drugih iznenadnih situacija koje nas na to navode, a u tom trenutku je važno znati gdje smo i gdje idemo, a pogotovo kako ćemo tamo doći. Cijene većine karata se kreću oko 50 kuna i nude sve potrebno za vaše avanture.

intersport4.jpg (133 KB)

Karte su namijenjene domaćim i stranim posjetiteljima Hrvatskih planina i ne iziskuju posebna znanja za snalaženje na istima, a pritom su dovoljno detaljne i precizne što znatno olakšava orijentaciju. Ne budite izgubljeni stranac u svojoj zemlji ili nepripremljeni turista u tuđoj i nabavite kartu koja vam je potrebna, planirajte svoje avanture i doživite Hrvatsku i svu njenu ljepotu. Sve karte su dostupne u Intersport trgovinama te na Intersport web trgovini. 

 

 

NAJČITANIJE
Na vrh