www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
05. Travnja 2023.

HVATAČI VJETRA PONOVNO U SUTIVANU!!!

HVATAČI VJETRA PONOVNO U SUTIVANU!!!
29 fotografija

Spektakularna MTB utrka, “Uvati Vitar”, i ove godine održava se u najboljemu malome mjestu na Jadranu.

Ovogodišnje, šesto izdanje, brdsko-biciklističkog maratona „Uvati Vitar“, sa svojim će se raznolikim sadržajem i s tri već dobro znane „vjetrovite“ staze, Bonacu od 20 km, Vitar od 40 km i najdužu i najizazovniju Buru od 75 km, održati od 26. do 28. svibnja u Sutivanu na otoku Braču. Sve one koji su u mogućnosti uzeti slobodan ponedjeljak, podsjećamo da je u utorak 30.5. službeni praznik i neradni dan što jei dealna prilika za ostati točati noge u moru 2 dana duže.

Biciklisti i Sutivan vole se odavno. Nekadašnji kultni festival pustolovnih i urbanih sportova „Vanka regule“ još je od kraja devedesetih upoznavao stanovnike i posjetitelje malog, mirnog gradića na sjeverozapadnoj strani Brača s raznim modernim i neobičnim sportovima i aktivnostima, pa tako i brdskim biciklizmom. Međusobna privrženost biciklista i Sutivana je postala i službena 2015. od kada gradić postaje „bike friendly“ destinacija koja pruža posebne sadržaje i pogodnosti biciklistima.

Krunski događaj kojim se slavi ovo srdačno prijateljstvo je trodnevna manifestacija „Uvati Vitar“, koja je kroz godine postala mnogo više od same utrke. Tako i ove godine, uz već spomenute „vjetrovite“ staze, sudionike, ali i sve ostale mještane i posjetitelje čekaju brojni sadržaji i događanja, od koncerta grupe Ljetno Kino i druženja uz domaće iće i piće, do sajma i prezentacija biciklističke opreme i bicikala najpoznatijih svjetskih proizvođača. Duh „Vanka regula“ živi i u ovoj utrci, pa za sudjelovanje nije potrebna nikakva licenca, već je, uz želju za nastupom, dovoljno znati - voziti bicikl.

Događaj organiziraju TZ Sutivan, Općina Sutivan i tim magazina Biker, uz snažnu podršku općine i brojnih volontera. Od samih početaka vitar u leđa svojim pokroviteljstvom daju i institucije, prije svih Splitsko-dalmatinska županija i županijska turistička zajednica.

Druženje počinje već u petak 26.5. poslijepodne s otvaranjem prijava i svirkom DJ-a u samoj sutivanskoj luci. Subota 27.5. je natjecateljski dan, kada su na rasporedu utrke na sve tri staze. Uz klasičnu biciklističku kategoriju i ove godine će se održati utrka e-bicikala, koja prolazi srednjom, 40+ km dugom stazom „Vitar“. Ta je staza ujedno doživjela i najveće promjene ove godine, znatno je vozljivija i sa manje visinske razlike.

Gotovo cijela sutivanska luka bit će u znaku bicikla, pa će svi oni koji ne sudjeluju na utrci, moći obići vrlo sadržajan sajam bicikala i biciklističke opreme s brojnim poznatim markama i proizvođačima. Navečer se druženje nastavlja do dugo u noć svečanom večerom, proglašenjem pobjednika te velikim koncertom benda „Ljetno kino“. Prije rasplesavanja umornih nogu, svi koji žele mogu sudjelovati u iznimno bogatoj tomboli.

U nedjelju, 28.5. na programu je najslađa od svih, dječja utrka, kojom završava ovogodišnji, jubilarni 6. „Uvati Vitar“.

Startnine po cijeni od 40 EURA dostupne su na www.uvati-vitar.hr. U cijenu startnine uključeno je:

  • Bogati startni paketi
  • Pik roštiljada te Polidog – hot dog na cilju.
  • Gala večera (pašteta od tune, bračka janjetina…)
  • Koncert grupe "Ljetno Kino",
  • 30% popusta na povratne karte za trajekt!

Prijave i ostale informacije dostupne OVDJE

NAJČITANIJE
Brut, znate li što je to?
Vijesti

Brut, znate li što je to?

17. Svibnja 2023.

Treću godinu za redom, točnije 17. lipnja 2023. godine, na istoku Hrvatske, u Belom Manastiru, održava se gravel / XC...

Specialized Epic World Cup
Vijesti

Specialized Epic World Cup

24. Travnja 2023.

Prema riječima Christopher Blevinsa, radi se o "ubojici" hardtaila, a njemu ćemo vjerovati jer ipak se radi o svjetskom prvaku...

Na vrh