www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
08. Srpnja 2019.

Julian Alaphilippe vratio žutu majicu Francuzima

Julian Alaphilippe vratio žutu majicu Francuzima
7 fotografija

Trenutno najbolje rangirani svjetski cestovni biciklist Julian Alaphilippe današnjim je bijegom i pobjedom na trećoj etapi Tour de France utrke preuzeo žutu majicu.315d6.jpg (81 KB)

Alaphilippe je današnjom pobjedom majicu preuzeo od do jučer vodećeg biciklista Mikea Teunissena i na taj način postao prvi Francuz kojem je to uspjelo nakon  Tonya Gallopina 2014. godine.61969.jpg (95 KB)

Pet natjecatelja u vodstvu

176 natjecatelja započelo je treću etapu iz Binchea. Yoann Offredo (Binche-based Wanty Groupe Gobert Team) prvi se dao u bijeg ali ga je vrlo brzo "pojeo" peloton. Samo dva kilometra nakon, Francuz se ponovno dao u bijeg. Ovoga puta za njim su krenuli Tim Wellens (Lotto-Soudal), Anthony Delaplace (Arkea-Samsic), Paul Ourselin (Total Direct Energie) i Stephane Rossetto (Cofidis).f83f9.jpg (106 KB)

Tony Martin (Jumbo-Visma) vodio je grupu sve dok nije zabilježen najveći zaostatak u odnosu na bjegunce na otprilike osamdesetom kilometru. Zaostatak u odnosu na vodeće tada je iznosi 6 minuta i 15 sekundi. Bio je to trenutak kada je Deceuninck-Quick Step odlučio pojačati brzinu. Odmah se stabilizirao i zaostatak u odnosu na vodeće. Otprilike sto kilometara prije cilja razlika je bila prihvatljive 3 minute i 30 sekundi.0cd14.jpg (109 KB)

"One man show" Tima Wellensa

Točno ispred veličanstvene katedrale u Reimsu, otprilike 69 kilometara do cilja, zaostatak pelotona bio je ispod dvije minute a u tom trenutku glavnu su riječ vodile ekipe Jumbo-Visma i Deceuninck-Quick Step. Bjegunci su se uspješno izmijenjivali u vodstvu sve dok Wellens nije napao 48 kilometara do cilja i to na usponu Nanteuil-la-Foret. 30 kilometara prije cilje prednost Wellensa iznosila je 1 minutu i 50 sekundi što je bilo dovoljno da osigura točkastu majicu. Pet kilometara nakon, prednost se "otopila" na svega 1 minutu i 10 skeundi.1f3a4.jpg (102 KB)

Julian Alaphilippe u klasičnom modu

Wellens je potom uhvaćen od strane Alaphilippea na vrhu Cote de Mutigny, otprilike 16 kilometara do cilja i u trenutku kada je bušio gumu pa je Alaphilippe dalje nastavio sam. Francuz je na kraju ciljnu crtu prošao 26 sekundi prije Michaela Matthewsa koji je nadsprintao ostatak natjecatelja u pelotonu. Alaphilippe je svojom nadmoćnom pobjedom preuzeto žutu majicu. Francuska je na nogama!7bc8a.jpg (87 KB)

Photo: TDF 2019

 conti traka.jpg (27 KB)

Na vrh