www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
07. Srpnja 2019.

Jumbo-Visma do pobjede, Teunissen zadržao žutu majicu

Jumbo-Visma do pobjede, Teunissen zadržao žutu majicu
12 fotografija

Ekipa Jumbo-Visma osvojila je drugu etapu Tour de France utrke, a zahvaljujući njima žuta majica ostala je kod jučerašnjeg pobjednika i još uvijek vodećeg Teunissena.

7d203.jpg (68 KB)

Teunissenovi kolege iz ekipe, Steven Kruijswijk, George Bennett, Wout van Aert i Tony Martin nadjačali su ekipu Team Ineos za dvadesetak sekundi.e026e.jpg (59 KB)

Ekipa Team Ineos u vodstvu od početka

22 ekipe sastavljene od 8 natjecatelja sudjelovale su na drugoj etapi koja se vozila na dionici dužine 27,6 kilometara. Ekipni kronometar započeo je kod Kraljevske palače i vozio se oko Brisela.e4823.jpg (70 KB)

Posljednji nakon prve etape kad se gledaju ekipni bodovi prva je stala na startnu rampu. Team Ineos tako su postavili prvo ogledno vrijeme. Do ciljne crte trebalo im je 29 minuta i 18 sekundi uz prosječnu brzinu od 56,5 kilometara na sat. Katusha-Alpecin na prvom prolaznom vremenu, prvenstveno zahvaljujući Alexu Dowsettu, tada postavilo najbrže vrijeme za 3 sekunde. Na drugom prolaznom vremenu vodstvo su potvrdili s 2 sekunde prednosti međutim u cilju je ovoj švicarskoj ekipi za pobjedu nad britanskom ekipom nedostajalo 6 sekundi! 5ff4d.jpg (151 KB)

Posljednji na startu, prvi u cilju

Tako je ekipa Team Ineos nakon polovice ekipa i dalje imala najbrže vrijeme na utrci. U međuvremenu se ekipa Sunweb u potpunosti po zaostatku izjednačila s ekipom Katusha-Alpecin. Najbliži skidanju s trona tada vodeće ekipe bila je ekipa Deceuninck-Quick Step međutim jedan od njihovih natjecatelja nije mogao izdržati skok Juliana Alaphilippea na samom kraju. Osam desetinka nedostajalo je belgijskoj momčadi za preuzimanje vodstva.e448a.jpg (99 KB)

U trenutku kada je ekipa Jumbo-Visma započela svoju vožnju bilo je vidljivo i iz aviona da će njihova vožnja biti za klasu bolja od ostatka ekipa. Njihova prolazna vremena bila su brža od svih a prednost u odnosu na ekipu Team Ineos u cilju iznosila je zastrašujućih 20 sekundi!47f0c.jpg (109 KB)

Zanimljivo, prvi je to puta još od 2001. godine da je nositelj žute majice sa svojom ekipom osvojilo ekipni kronometar. Ako govorimo o zanimljivostima, onda svakako treba reći da je Teunissen ujedno i prvi Nizozemac koji je nakon Teuna van Vlieta (op.a. 1988. godine)  žutu majicu zadržao dva dana! Ekipa Panasonic posljednja je pak nizozemska ekipa koja je osvojila ekipni kronometar na Tour de France utrci.23631.jpg (119 KB)

"Letjeli smo"

Vodeći u ukupnom poretku Mike Teunissen nakon današnje pobjede svoje ekipe izjavio je:8c985.jpg (63 KB)

"Jučer je bio dan za pamćenje, a danas se ponovio! Krenuli smo jako od samog starta. Dylan (op.a. Groenewegen) radio je odličan posao na početku međutim zbog jučerašnjeg pada nije mogao dugo. Ostali dečki bili su doista snažni. Svi su držali svoj ritam.

dae7b.jpg (99 KB)Čuli smo da smo najbrži i to nam je diglo moral. Letjeli smo. Jučer sam za pobjedu bio uglavnom zaslužan ja dok je danas tu bilo osam snažnih vozača, osoblje i svi koji su doprinijeli zajedničkom uspjehu! Današnja pobjeda uistinu je veliki uspjeh za nas!"53ac9.jpg (162 KB)

Sutra je na rasporedu treća etapa koja započinje u Bincheu a završava u Epernayu. Vozi se ukupno 215 kilometara.406a2.jpg (71 KB)

Photo: TDF 2019

Na vrh