www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
04. Travnja 2023.

Kada zamijeniti gumu na biciklu? Kratki odgovori...

Kada zamijeniti gumu na biciklu? Kratki odgovori...

Životni vijek gume na biciklu ovisi o različitim čimbenicima kao što su kvaliteta gume, vrsta terena na kojem se koristi, učestalost korištenja i uvjeti skladištenja.

Općenito, gumena smjesa koja se koristi u gumi degradirati će tijekom vremena zbog izlaganja UV svjetlu, toplini i vlazi.

Kao opće pravilo, većina proizvođača preporučuje zamjenu guma na biciklu svakih 3-5 godina, čak i ako nisu često korištene. Međutim, ako gume imaju vidljive pukotine, izbočine ili bilo kakve druge znakove istrošenosti, treba ih odmah zamijeniti, bez obzira na njihovu starost.

Osim toga, ako je gazni sloj istrošen do točke u kojoj guma više ne pruža dovoljno prianjanja, vrijeme je da zamijenite gumu. Vožnja na istrošenim gumama može biti opasna jer postoji veća vjerojatnost da će se probušiti ili izgubiti trakciju, što povećava rizik od nesreće.

NAJČITANIJE
Brut, znate li što je to?
Vijesti

Brut, znate li što je to?

17. Svibnja 2023.

Treću godinu za redom, točnije 17. lipnja 2023. godine, na istoku Hrvatske, u Belom Manastiru, održava se gravel / XC...

Specialized Epic World Cup
Vijesti

Specialized Epic World Cup

24. Travnja 2023.

Prema riječima Christopher Blevinsa, radi se o "ubojici" hardtaila, a njemu ćemo vjerovati jer ipak se radi o svjetskom prvaku...

Na vrh