www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
04. Travnja 2023.

Kada zamijeniti gumu na biciklu? Kratki odgovori...

Kada zamijeniti gumu na biciklu? Kratki odgovori...

Životni vijek gume na biciklu ovisi o različitim čimbenicima kao što su kvaliteta gume, vrsta terena na kojem se koristi, učestalost korištenja i uvjeti skladištenja.

Općenito, gumena smjesa koja se koristi u gumi degradirati će tijekom vremena zbog izlaganja UV svjetlu, toplini i vlazi.

Kao opće pravilo, većina proizvođača preporučuje zamjenu guma na biciklu svakih 3-5 godina, čak i ako nisu često korištene. Međutim, ako gume imaju vidljive pukotine, izbočine ili bilo kakve druge znakove istrošenosti, treba ih odmah zamijeniti, bez obzira na njihovu starost.

Osim toga, ako je gazni sloj istrošen do točke u kojoj guma više ne pruža dovoljno prianjanja, vrijeme je da zamijenite gumu. Vožnja na istrošenim gumama može biti opasna jer postoji veća vjerojatnost da će se probušiti ili izgubiti trakciju, što povećava rizik od nesreće.

NAJČITANIJE
Specialized Tero X
Vijesti

Specialized Tero X

18. Rujna 2023.

Specialized Tero X Trebaš veću kartu ako voziš Tero X... Da li istraživački duh potiče na inovacije ili inovacije rezultiraju...

Kako vježbati s Garminom
Vijesti

Kako vježbati s Garminom

01. Rujna 2023.

Mučite se s osmišljavanjem svojeg treninga? Dopustite Garminu da obavi posao umjesto vas s opcijama vježbanja dostupnim izravno...

Na vrh