www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
25. Svibnja 2021.

Kånken Art iz 2021. Umjetničko djelo s jasnim ciljem – maknuti plastiku iz oceana. Komad po komad.

Kånken Art iz 2021. Umjetničko djelo s jasnim ciljem – maknuti plastiku iz oceana. Komad po komad.

U vrijeme kada polako ali, nadajmo se, sigurno izlazimo iz razdoblja prožetog ograničenjima, odabir da se brinemo o okolišu u kojem živimo postaje imperativ svih koji vjeruju da je planet neprocjenjiv izvor života koji moramo čuvati. Bilo da se radi o šumama, rijekama ili oceanima, svako od nas svojim odgovornim postupanjem može doprinijeti poboljšanju i oporavku prirode koja nas puni energijom koju ne možemo dobiti iz drugih izvora.

Oko 71% zemljine površine prekriveno je oceanima. Oni proizvode više od polovice kisika na našem planetu i dom su za preko milijun vrsta životinja i još više biljaka. Nadalje, oceani su ključni regulatori klime. Sigurno je reći da svako živo biće ovisi o zdravlju naših mora.1.jpeg (272 KB)

Činjenica da procjene pokazuju da će do 2050. godine u oceanima biti više plastike nego ribe, dovoljno je alarmantna te nas podsjeća da moramo mijenjati navike i način na koji postupamo s otpadom.2.jpeg (381 KB)

Izdanje Kånken Art iz 2021. ima za cilj povećati svijest o tim problemima, s nadom da će potaknuti promjene - budući da 80% oceanske plastike dolazi s kopna, naša neposredna okolina dobro je mjesto za početak. Svaki komad plastike koji pokupimo, za jedan nas korak približava cilju.3.jpeg (430 KB)

Kako će Fjällräven u tome pomoći? Tako što će ovogodišnje izdanje Kånken Arta biti posvećeno upravo oceanima, i to na način da će dio sredstava (1 %) od prodaje ruksaka ići dvama programima u sklopu Arctic Fox inicijative - The Leave No Trace Center for Outdoor Ethics (Leave No Trace) i The 2 Minute Foundation.4.jpeg (358 KB) U fokusu oba projekta je edukacija ljudi o smanjenju i pravilnom rukovanje plastičnim otpadom, kao i čišćenjem onoga što je već vani. Jer konačan cilj je ocean bez plastike. Komad po komad!5.jpeg (330 KB) 

Treće po redu izdanje Kånken Arta djelo je švedske dizajnerice i ilustratorice Linn Fritz, koja je osmislila dvije kombinacije boja: Ocean Surface i Ocean Deep. Ruksak je izrađen od Fjällrävenovog G-1000 HeavyDuty Eco materijala, koji se sastoji od recikliranog poliestera i organskog pamuka.6.jpeg (332 KB)

Globalni launch ovog jedinstvenog ruksaka održat će se, prigodno, 6. lipnja – na Svjetski dan oceana. Više o samom lansiranju proizvoda pročitajte na linku.7.jpeg (377 KB) Dodatna posebnost koju će ovaj Kånken imati u odnosu na ostale ruksake iz slavne Fjällrävenove obitelji je besplatna vreća za skupljanje otpada koju će do isteka zaliha imati svaki ruksak tvrtke kupljen na Fjällrävenovom webu ili u odabranim trgovinama. Na taj će način ponosni vlasnici Kånken Art '21 moći boravak u prirodi spojiti s brigom za okoliš te utjecati na njegovo poboljšanje.8.jpeg (275 KB)

Uz to, Fjällräven ohrabruje sve odgovorne ljude da dvije ili više minuta provedu vani skupljajući otpad. Sudionici mogu podijeliti fotografija skupljanja na Instagramu te tako dobiti priliku da budu predstavljeni na www.fjallraven.com. Sve što trebate je na fotografiju dodati tagove @kankenofficial i #IRespectNature. Kada je u pitanju smanjenje plastike u prirodi i oceanima, svatko od nas može učiniti puno. Ali zajedno možemo više!9.jpeg (312 KB)

Kånken Art '21 u Hrvatskoj je moguće kupiti putem službene Fjällrävenove web stranice i u ShoeBeDo trgovinama.  

***

Åke Nordin utemeljio je Fjällräven 1960. Godine  svom podrumu u gradu Örnsköldsviku u sjevernoj Švedskoj. Danas je ova bezvremenska,  funkcionalna i izdržljiva oprema za boravak u prirodi poznata u cijelom svijetu i može se pronaći u više od 30 zemalja.  Fjällrävenova ponuda obuhvaća odjeću za boravak u prirodi i modne dodatke za muškarce i žene, kao i ruksake, šatore i vreće za spavanje. Fjällräven na prvo mjesto stavlja odgovorno ponašanje prema ljudima, životinjama i prirodi te potiče interes za aktivnim životom te aktivnostima na otvorenom. Tvrtka je pokrenula i dva popularna događanja u prirodi, Fjällräven Classic i Fjällräven Polar, koja privlače tisuće sudionika svake godine. Fjällräven proizvodi u Hrvatskoj su dostupni unutar trgovina Iglu Šport (Zagreb, Rijeka, Starigrad Paklenica), ShoeBeDo poslovnicama diljem Hrvatske te na web-stranici www.fjallraven.com

NAJČITANIJE
Na vrh