www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
08. Kolovoza 2022.

Marin Bobcat Trail 5

Marin Bobcat Trail 5
25 fotografija

Singletrack hardtail sa 120 milimetara hoda iz Marin-a je predviđen da za relativno mali budžet vozite jurilicu koja se odlično ponaša na brzim i zahtjevnim brdskim segmentima, pogotovo na spustu.

Kratka lula upravljača doprinosi reaktivnosti upravljanja te je Bobcat brži i okretniji. Širi upravljač, otvoreniji kut vilice te sama geometrija dodatno naglašavaju namjenu ovog modela koji će se bolje snaći na spustu u izrazito brzim dionicama nego na nekom endurance usponu gdje je potrebno upregnuti pedale.

Bobcat Trail 5 se penje odlično za svoju geometriju, ali nije model koji bi preporučili za maratone i duge vožnje. sjedi se uspravnije i smamim time je pedaliranje teže nego je to kod Xc modela, ali zato na spustu i i segmentima gdje se traži grip, okretnost i upravljivost, tu je izrazito dominantan.

Kao i svaki Marin, kvalitetno izrađen, sa dobrom opremom i dijelovima donosi ono što ste platili.

SR Suntour XCR LOR-DS prednja vilica sa hidrauličnim zaključavanjem te podešavanjem preload-a je zaslužna za trakciju prednjeg kotača te udobnost na neravnom terenu. U slučaju ovaj modela prednja vilica je tu da bi vožnja bila kvalitetnija i sigurnija, jer se tu ne traži udobnost već bolje vozne karakteristike.

Ukoliko bi željeli otići u neko bike park, žičarom se dići na neki vrh i spustiti te povremeno pedalirati niz neku planinu, onda je ovo baš takav model bicikla. Zadnjih godina je većina brendova napravila ovakav model. U biti se radi o geometriji trail bicikla koji inače dolazi sa prednjom i stražnjom suspenzijom, ali zbog jednostavnosti održavanja i same cijene proizvođači su napravili ovu takozvanu pojednostavljenu verziju tog modela. Za vožnju je potrebno nešto više tehnike te više rada s nogama kako bi simulirali stražnju suspenziju. Ne oprašta toliko, ali je zato lagan i brz, pogotovo kad je u pravim rukama :D.

Čvrsti dvostruki obruči i tubeless priprema omogućuje vam da u gume ubacite mlijeko te se vozite na nešto nižem tlaku što će povećati trakciju i malo doprinijeti i udobnosti. Veličina kotača je određena veličinom okvira pa će tako XS i S okvir imati 27,5 kotače, dok u M imate opciju sa 27,5 ili 29 kotačima, ostale veličine su sve sa isključivo 29” kotačima.

WTB Trailboss Comp su gume koje smo vozili više puta i možemo reći da osim što izgledaju fantastično, ponašaju se isto tako i u vožnji. Osiguravaju odličnu trakciju na tvrdom zemljanom terenu. Nešto slabije se ponašaju kad je mokra podloga u pitanju, ali i dalje daju solidne performanse. Imaju nešto veću otpornost pri kotrljanju, pogotovo kad povremeno izađete na cestu ukoliko prelazite neku dionicu dok penjete na vrh.

Shimmano Deore stražnji mjenjač te ručica mjenjača u kombinaciji sa 11 brzinskom SunRace kazetom je dobar i kvalitetan sklop koji se radi solidno.

Svi bužiri su provedeni kroz okvir te se na okviru nalazi otvor gdje možete provući i sajlu ukoliko se odlučiti staviti podesivu cijev sjedala.

Hidraulične disko kočnice Shimano BR-MT201 sa prednjim rotorom 180 i stražnjim 160 mm odrađuju posao. Možda bismo jednog dana napravili upgrade kočionog sustava ukoliko bismo ga zadržali više godina, ali u ovom cjenovnom razredu niste na gubitku sa ovim modelom.

U potrazi ste za brdskom jurilicom, ovo će svakako biti dobar izbor. Cijena ovog modela u TČT trgovinama izbosi 7.990,00 kuna.

 

Specifikacije

 

Okvir
Series 2 6061 Aluminum, 27.5" or 29” Wheels, Low Standover, 68mm BB shell, 135mm Forged Dropouts, IS Chainstay Disc Mount, Internal Housing & Dropper Post Routing
Vilica
SR Suntour XCR LOR-DS, Thru-Axle, 120mm Travel, Hydraulic Lockout, Damping Adjustment, 42mm (27.5") and 46mm (29") Offsets
Obruči
Marin Aluminum Double Wall, 29mm Inner, Pinned Joint, Disc Specific, Tubeless Compatible
Naba stražnja
Forged Alloy, Disc, 32H
Naba prednja
Forged Alloy, Disc, 32H
Gume
WTB Trailboss Comp, 27.5/29x2.25”, Wire Bead
Stražnji mjenjač
Shimano Deore 11-Speed w/Clutch
Ručica mjenjača
Shimano Deore 11-Speed
Pogon
Marin Forged Alloy 1x11, Hollow Spindle, Steel Narrow Wide 32T Chainring
Kazeta
SunRace 11-Speed, 11-51T
Kočnica prednja
Shimano BR-MT201 Hydraulic Disc 180mm Rotor
Kočnica stražnja
Shimano BR-MT201 Hydraulic Disc 160mm Rotor
Ručice kočnica
Shimano BL-MT201
Upravljač
Marin 31.8 Riser, 12mm Rise, 780mm Width
Lula upravljača
Marin Alloy, 31.8mm Clamp, 45mm

NAJČITANIJE
Nosite li kacigu?
Vijesti

Nosite li kacigu?

19. Kolovoza 2022.

Iako je već i zakon jasan tko i kad treba nositi biciklističku kacigu i dalje viđamo veći broj biciklista bez kaciga, pogotovo...

Na vrh