www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
24. Srpnja 2019.

Matteo Trentin nastavio pobjednički niz Mitchelton-Scott ekipe

Matteo Trentin nastavio pobjednički niz Mitchelton-Scott ekipe

Matteo Trentin danas je za ekipu Mitchelton-Scott osvojio četvrtu etapu na ovogodišnjem izdanju Tour de France utrke.b76ac.jpg (115 KB)

Baš kao što je to učinio Simon Yates, njegov kolega iz ekipe, Talijan je pobjegao iz grupe bjegunaca i sam stigao u Gap. Treću godinu zaredom tako se dogodilo da Europski prvak na cesti dođe do etapne pobjede na Touru. 2017. i 2018. godine to je uspjelo Peteru Saganu odnosno Alexanderu Kristoffu.dd3a5.jpg (111 KB)

33 natjecatelja u vodstvu

160 natjecatelja započelo je današnju 17. etapu na kojoj nije bilo Luisa Leona Sancheza (Astana) i Ceesa Bola (Sunweb). Kako se i očekivalo, prvi natjecatelj koji je pokušao stvoriti određenu prednost bio je Thomas De Gendt (Lotto-Soudal).5767c.jpg (162 KB)

Nakon 5 kilometara formirana je vodeća skupina sastavljena od čak 34 natjecatelja. Magnus Cort Nielsen (Astana) je bušio gumu i ispao iz grupe, a ekipa Total Direct Energie preuzela je tempo pelotona prije nego su promijenili taktiku i poslali Anthonya Turgisa u protunapad. Njemu se pridružio i Elie Gesbert (Arkea-Samsic) čija ekipa je također željela okusiti etapnu pobjedu ali u vodećoj skupini nije bila zastupljena sa niti jednim natjecateljem.91a92.jpg (81 KB)

Ekipa Total Direct Energie nastavila je loviti bjegunce, a u jednom trenutku ekipa Deceuninck-Quick Step preuzela je stvar u svoje noge.d9b56.jpg (164 KB)

Matteo Trentin u bijegu prije glavnog uspona

Prvak Argentine Max Energie, a kasnije Yves Lampaert zamijenili su Asgreena u njegovoj uobičajenoj ulozi u pelotona obzirom je Danac bio u vodećoj grupi bjegunaca.17fca.jpg (92 KB)

37 kilometara prije cilja počeli su prvi napadi među natjecateljima vodeće grupe. Mollema, Gougeard i Politt bili su najaktivniji. Oss, Asgreen, Gougeard, Izagirre, Scully, Trentin, Van Avermaet, Stake Laengen, Skujins, Perichon i King uspjeli su pobjeći 30 kilometara prije cilja. 0c516.jpg (105 KB)

Gougeard je izgubio priključak na nekategoriziranom usponu 8 kilometara kasnije, a Trentin je pak odpedalirao u solo bijeg prije početka uspona na col de la Sentinelle 14 kilometara od Gapa. Pokušao ga je sustići Perichon koji je pak bio uhvaćen od Asgreena netom prije vrha.1551d.jpg (84 KB)

Trentin se držao poprilično dobro i daleko od konkurencije što mu je na kraju i donijelo treću etapnu pobjedu na Touru. Do prve je stigao 2013., a do druge 2014. godine. Trentini je ujedno i prvi Talijan koji je odnio pobjedu u Gapu nakon Marca Liette koji je to učinio 1991. godine. Julian Alaphilippe zadržao je žutu majicu uoči tri brdske etape.c1fbd.jpg (75 KB)

conti traka.jpg (27 KB)

Photo: TDF 2019. 

Na vrh