www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
10. Srpnja 2019.

Nakon sedam godina Sagan ponovno u ulozi Hulka

Nakon sedam godina Sagan ponovno u ulozi Hulka

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) stigao je danas do svoje 12. pobjede na Tour de France utrci. Zanimljivo, današnju je pobjedu proslavio u Hulk pozi, baš kao što je to učinio i 2012. godine. b785e.jpg (122 KB)

Sagan je do pobjede došao u sprinterskoj završnici, a nakon što je, za razliku od brojnih drugih sprintera, uspješno savladao nekoliko uspona Alsace regije. Slovački je Hulk u sprintu nadmoćno nadjačao konkurenciju među kojima je bio i Wout van Aert (Jumbo-Visma) i Matteo Trentin (Mitchelton-Scott). Julian Alaphilippe (Dexeuninck-Quick Step) zadržao je žuti dres!b42f8.jpg (112 KB)

Wellens, Clarke, Skujins i Wurtz Schmidt u vodstvu

Petu etapu koja je započela u Saint Die-des-Vosges započelo je 176 natjecatelja. Vrlo brzo nakon starta krenuli su i prvi napadi itekako motiviranih ekipa. Benoit Cosnefroy (AG2R-La Mondiale), Thomas Gendt (Lotto-Soudal) i Jan Tratnik (Bahrain-Merida) odvojili su se iz grupe na 15. kilometru ali peloton ih je držao "na oku". Ostatak ekipe uhvatio ih je 5 kilometara nakon.0f219.jpg (77 KB)

Na 22. kilometru Tim Wellens (Lotto-Soudal), Mads Wurtz  Schimdt (Katusha-Alpecin), Simon Clarke (EF Education First) i Toms Skujins (Trek-Segafredo) dobili su zeleno svjetlo pelotona i krenuli svojim putem naprijed. Njihova najveća prednost iznosila je 2 minute i 30 sekundi na 97. kilometru. Jedan od njih, Wellens, uglavnom je ciljao bodove koji su mu osigurali točkastu majicu na vrhu Haut-Koenigsbourg, 66 kilometara prije kraja.f1aba.jpg (99 KB)

Rui Costa isprobao svoju sreću

U Cote des Trois-Epis otpao je Wurtz pa je Skujins nastavio sam 2 kilometra prije vrha i svega 37 kilometara prije kraja etape. Sunweb je bio definitivno najaktivnija ekipa u pelotonu, prije svega zahvaljujući odličnom radu Lennarda Kamna. Za razliku od njega, mehaničke probleme imao je Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) koji je 25 minuta jurio ne bi li se ponovno vratio u grupu.7b78c.jpg (56 KB)

Rui Costa (UAE Team Emirates) pak napao je svega 7 kilometara uoči cilja, ali je bez obzira na prednost od 12 sekudni uhvaćen 2 kilometra prije najvažnije crte etape. Za razliku od Coste, Peter Sagan nije se dao smesti. Mudrom vožnjom u završnici i iznimno jakim sprintom posljednjih 300 metara konkurenciji je dao do znanja da se ne šali. Bila je to njegova osma pobjeda u zelenom dresu. Sagan je ovom pobjedom ušao u TOP15 natjecatelja po broju etapnih pobjeda na utrci a nakon utrke je izjavio:202fe.jpg (108 KB)

"Samo trebam voziti sa strasti i pobjede dolaze. Zahvaljujem svojim kolegama iz ekipe koji su odradili odličan posao i zahvaljujući kojima napokon imamo Tour de France pobjedu kojoj smo težili. To je jako dobro za nas. Kontrolirali smo utrku cijeli dan, na ravnim dijelovima i prema cilju. Ja sam pak dao sve od sebe.  Svatko treba sreću i dobar dan za pobjedu!"e509e.jpg (90 KB)

Photo: TDF 2019

conti traka.jpg (27 KB)

Na vrh