www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
03. Rujna 2019.

Nemate planova za vikend? Skoknite do Virovitice!

Nemate planova za vikend? Skoknite do Virovitice!

Protekle smo vas sezone poprilično detaljno upoznali s brojnim destinacijama kao i njihovim biciklističkim stazama.IMG_6105.jpg (288 KB)

Jedna od onih destinacija koja nam se posebno urezala u pamćenje zasigurno je Virovitica. Biker inspekcija Viroviticu je posjetila ponajviše zbog trećeg izdanja njihova maratona Panonsko-bilogorski rekreativni MTB maraton koji iz godine u godinu postiže sve veći uspjeh.IMG_6100.jpg (193 KB)

Pretpostavljamo stoga kako razlike neće biti niti ove godine, tim više što se dobar glas o stazi i organizaciji poprilično daleko čuo. Baš na krilima prošlih uspjeha i uspješnih organizacija, Klub za ekspedicionizam i sport "Keks" u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije organizira četvrto izdanje maratona.IMG_6139.jpg (285 KB)

Maraton će se održati u subotu 7. rujna pa je stoga idealan trenutak da prijavite svoje prisustvo na utrci. Nekoliko je novosti u odnosu na prošlogodišnje izdanje a ona najvažnija zasigurno je ta da su organizatori stazu učinili još atraktivnijom. Neke dionice staze naime zamijenjene su atraktivnim trailovima kojih i prije nije nedostajalo. Čak štoviše. Također, novost je i ta da će natjecatelji tijekom utrke moći birati koju će stazu odvoziti do kraja. To će pomoći onima manje odlučnima, ali i onima koji na vrijeme shvate da su precijenili ili pak podcijenili svoje sposobnosti.IMG_6141.jpg (242 KB)

Natjecatelji će moći izabrati između čak tri različite staze - Easy, Classic i Epic. Najkraća dionica iznosi 30, srednja 50 dok najduža iznosi čak 70 kilometara. Ovisno o duljini različiti su i visinski profili pa će tako natjecatelji moći izabrati između 650, 850 i 1300 metara uspona.IMG_6320.jpg (168 KB)

Još jedna novost i dokaz da organizatori idu u korak s vremenom uvođenje je i kategorije za električne bicikle. Oni će biti raspoređeni na srednjoj stazi. U Virovitici vas očekuje bogat startni paket, ali i nagrade koje su tradicionalno izdašne kako u muškim tako i u ženskim kategorijama. Prijave su moguće sve do same utrke pa još uvijek nije kasno da se odlučite za najveći biciklistički događaj Virovitice u godini.IMG_6350.jpg (190 KB)

Start i cilj utrke bit će u samom centru grada Virovitice pa je za očekivati da će natjecatelje na startu ispratiti i u cilju dočekati i velik broj navijača. Sve detalje oko utrke pronađite u raspisu utrku. Naravno, uvijek se podsjetiti kako je Biker inspekciji bilo na istom mjestu i što je pritom posjetila. Tko zna, možda i vas potaknemo na istraživanje okolnih staza, prirodnih i kulturnih znamenitosti te ostalih atrakcija! Možda vas podsjetimo na virovitičku bike čaroliju!?IMG_6438.jpg (363 KB)

Photo: Kristijan Toplak i Matija Rođak

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh