www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
26. Srpnja 2019.

Oluja skratila 19. etapu, Bernal preuzeo žutu majicu

Oluja skratila 19. etapu, Bernal preuzeo žutu majicu

Egan Bernal (Team Ineos) prošao je prvi na usponu col d'Iseran tijekom današnje 19. etape nakon čega je utrka zaustavljena zbog olujnih uvjeta i tuče koja je počela padati.440f0.jpg (103 KB)

Bernal je tako proglašen pobjednikom etape a samim time postao je i treći Kolumbijac koji je obukao žutu majicu. Prije njega to je uspjelo Victoru Hugu Peni 2003. odnosno Fernandu Gavirii prošle godine. Julian Alaphilippe tako je pao na drugo mjesto, a Thibaut Pinot završio je svoj nastup na utrci.905c5.jpg (110 KB)

Nibali u vodećoj grupi od 29 natjecatelja

156 natjecatelja započelo je današnju etapu u Saint-Jean-de-Maurienne. Nakon 4 kilometra i zahtjevnog uspona potegnuli su i odvojili se od pelotona Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), Pello Bilbao (Astana), Dan Martin (UAE Team Emirates) i Jesus Herrada (Cofidis).d2148.jpg (143 KB)

Kvartet je uhvaćen na 35. kilometru od grupe koja je pak pobjegla pelotonu. Za to vrijeme problema je imao Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) koji je zbog ozljede lijevog koljena bio prisiljen odustati. Do tada je Pinot bio na petom mjestu ukupnog poretka. Na 50. kilometru formirala se tako vodeća grupa od 29 natjecatelja.9c01f.jpg (133 KB)

Egan Bernal prvi na col d'Iseran

Ekipa Team Ineos snažnim je tempom predvodila peloton sve dok to nije preuzela ekipa AG2R Mondiale i to netom prije početka uspona col d'Iseran. Tada je zaostatak u odnosu na vodeću grupu iznoso 1 minutu i 40 sekundi. Maksimalni je pak zaostatak zabilježen na 60. kilometru kada je iznosio 2 minute.0f98a.jpg (93 KB)

Geraint Thomas napao je 6,5 kilometara prije vrha. Bio je to početak napada na žutu majicu. Kratko vrijeme na čelu je proveo u Barguil sve dok ga 4,5 kilometra uoči vrha nije prošao Egan Bernal kojega su slijedili NIbali, S. Yates i Uran. Bernal ih je međutim uspio slomiti do vrha, jednog po jednog.60750.jpg (116 KB)

Oluja na spustu dovoljna za završetak etape

Na 112. kilometru, spustu koji je vodio prema Tignesu, zbog iznenadne je oluje cesta postala neprohodna a etapa je odlukom sudaca završena. I to na vrhu col d'Iseran. Upravo tamo zaustavljeno je vrijeme te je Bernal, koji je tamo stigao 2 minute i 7 sekundi, uoči Alaphilippea, preuzeo žutu majicu.bcbfc.jpg (113 KB)

Dva dana uoči završetka Toura Bernal ima prednost od 45 sekundi ispred Francuza i 1 minutu i 30 sekundi ispred Thomasa. Zbog iznenadnih okolnosti koje su se dogodile pobjednik današnje etape nije proglašen.ae7e0.jpg (64 KB)

Photo: TDF 2019

Na vrh