www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
22. Travnja 2021.

Specialized HyprViz Prime rukavice!

Specialized HyprViz Prime rukavice!
4 fotografija

Iskreno, ne skrivamo zadovoljsto i sreću kada u redakciju dobijemo Specialized stvari na test. Odjednom bi se svi vozili i baš u tom trenutku svima treba nova jakna, kaciga ili rukavice za vožnju. Srećom, išao sam na duži period u Istru, pa sam dobio malu prednost pred ekipom koja je ostala u Zagrebu, jer smo se složili da ću ih tamo svakodnevno koristiti i vidjeti kakve su u praksi.

rukavice7.jpg (160 KB)

Ne pamtim kada je u Istri bilo tako vjetrovito i hladno, a došao sam s ciljem da odradim 10-ak dana priprema, tako da nisam bio u mogućnosti birati dane za vožnju. Vjetar je bio dnevna rutina, a jedan dan smo imali priliku doživjeti snijeg u Istri. Vremenski uvijeti su bili idealni za testiranje novih Specialized termo rukavica.

Specialized HyprVize Prime rukavice su namijenjene hladnijem i vjetrovitom vremenu. Na prvi pogled osim jako uočljive boje, primjetit ćete da same rukavice nisu glomazne, što svakako pozdravljamo. To što su tanke, manje glomazne ima nekoliko prednosti- olakšavaju korištenje ciklokompjutera, bolji je osjećaj i kontrola prilikom vožnje, lakše i sigurnije mijenjanje brzina ukoliko vozite cestovni bicikl s npr. Shimano Di2 grupom, te na kraju, ne manje bitno, ne zauzimaju puno mjesta i možete ih lako spremiti u stražnji džep dresa.rukavice4.jpg (169 KB)

Da bi ruke ostale zaštićene od vjetra i hladnoće, zaslužan je Polartec materijal koji u praksi svoj posao odrađuje više nego zadovoljavajuće. Jake bure u kombinaciji s kišom bili su najbolji test za rukavice- ruke su ostale tople i suhe. Velcro sistem zatezanja iznad ručnog zgloba omogućava finu regulaciju, pa ćete bez problema rukav vjetrvke ugurati u rukavicu, da vam hladan zrak ne prodire. rukavice6.jpg (152 KB)Moramo naglasiti, da rukav deblje termo jakne nećete tako lako ugurati u rukavicu. Na palcu i kažiprstu nalazi se Wiretap materijal koji vam oogućava koristenje s ekranima osjetljivim na dodir, bez da skidate rukavice. Nakon nekoliko susreta s kišom, blatom na gravel vožnjama, te nekoliko pranja u perilici, HyprViz Prime rukavice nisu doživjele promjenu. Šavovi su na mjestu, nisu se razvukle, a najbitnije- zadržala su svoja svojstva.

Nažalost vremenski uvijeti nisu pravi proljetni, na što nas svako malo podsjeti bijeli vrh lokalnog brda i temperatura ispod 10 C stupnjeva, ali voziti se mora. Dok čekamo nešto više temperature, Specialized HyprVize Prime rukavice su i dalje u upotrebi. Na prvom mjestu tople, tanke i elegantne, ali i uočljive u prometu, HyperViz Prime će svakako biti odabir velikog broja biciklista koji su u potrazi za kvalitetnim rukavicama. Cijena ovih rukavica je sada s popustom od 30% u Protea Sport trgovini 209,30 kuna što je za ovaj model itekako prihvatljivo.

 

NAJČITANIJE
Na vrh