objavio:
16. Travnja 2019.

Blackburn pumpa

Blackburn pumpa
11 fotografija

Tražite novu pumpu? Prilikom odabira morate voditi računa o nekoliko bitnih stvari, koje kao početnik možete zanemariti.

keindl-sport20.jpg (346 KB)

Osim vizualnog, prilikom kupnje morate paziti kakav tip ventla imate na biciklu, jer postoje pumpe koje podržavaju samo Presta ( francuski) ventil. Bitan detalj je svakako tip gume koji ćete pumpati, za mtb gume birajte "high volume", dok za cestovne uzmite " high pressure" tip pumpe koja ima manju komoru, ali možete napumpati gumu na 7 i više bara.

keindl-sport22.jpg (264 KB)

Blackburn Core slim pumpa naći će svoje mjesto na cestovnim, gravel ili ciklokros biciklima. Radi se o pumpi namijenjenoj za pumpanje guma na nešto većem tlaku, pa ćete bez problema napumpati gumu na 120 psi, odnosno 8.2 bara. Masa same pumpe iznosi 104 grama, odnosno 128 grama sa nosačem koji se montira na ramu bicikla, ispod nosača bidona.

keindl-sport23.jpg (289 KB)

Core slim je namijenjena isključivo Presta ventilima, glava pumpe pričvršćuje se na ventil navojem. Glava pumpe na navoj, te fleksibilno crijevo koje se izvlači iz pumpe, dobitna su kombinacija za pumpanje bez stresa jer imate nešto više manevarskog prostora. Na samom dnu pumpe, diskretno je smješten alat za ventil, dobro će vam  doći ukoliko gubite tlak na samoj jezgri ventila i treba ju dotegnuti. Prilikom vožnje, pumpu na biciklu ne čujete,jer je na svaki pomični dio stavljena guma kako bi se smanjila buka i vibacija, te spriječio ulazak vode u samu pumpu.

keindl-sport25.jpg (293 KB)

Na nosaču pumpa stoji čvrsto i bez sigurnosne gume, toliko čvrsto da smo znali zaboraviti na nju i tako vozili danima.  Kvaliteta izrade je na visokoj razini, sve je na svome mjestu, nema škripanja,a što je najbitnije nema onog osjećaja da vam je žao što ste dali 269 kuna za pumpu, koju koristite 3-4 puta godišnje. Ukoliko niste vješti i dođe do oštećenja same pume, ne brinite...Blackburn u ponudi ima rezervne dijelove. 

keindl-sport28.jpg (329 KB)Nije čest slučaj da proizvođači daju doživotnu garanciju na pumpe,ali ekipa iz Blackburna je toliko sigurna u kvalitetu Core slima, da imate doživotnu garanciju. Uvjerili smo se iz prve ruke da se radi o vrhunskom proizvodu. Kupite li Core slim, sigurni smo da ćete u nabavku nove pumpe ići samo ukoliko ju izgubite.

keindl-sport21.jpg (315 KB)

Photo: Biker

Na vrh