www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
14. Svibnja 2019.

Murter season opening road trip

Murter season opening road trip

Kao što se mogli vidjeti u travnju, zvali smo vas da nam se pridružite na jednoj vikend vožnji po Murteru.camp rehut1.jpg (400 KB)

Usprkos lošem vremenu, mi smo se ipak uputili na Murter u petak u popodnevnim satima. U ovoj priči ćemo opisati što će vas očekivati na idućem ovakvom vikendu, ako se odlučite poći s nama. camp rehut5.jpg (460 KB)

Petak, kasno popodne nakon što smo svi završili s poslom, potrpali smo se u aute i krenuli na poprilično kišni put. Iako je sve ukazivalo na dug i težak put, relativno smo brzo stigli i jedino što se promijenilo putem, je kiša koja je prestala padati. U kasnijim večernjim satima smo stigli na odredište. Kamp Rehut na Slanici, poznatoj plaži na Murteru u mjestu Murter. Kamp Rehut izgrađen je gotovo uz samo more sa velikim parkingom iznad kojeg se nižu takozvane mobilne kućice. To nisu klasične kućice na kotačima, već one što podsjećaju na prave, ali su manje, jednoetažne, a terasa im predviđena za cjelodnevni boravak, velika i opremljena stolom i ležaljkama. U kućici su dvije sobe, dvije kupaone sa tuš kabinama te dnevni boravak i kuhinja kao jedan prostor. Razmještaj prostorija je praktičan i boraviti u kućici je nekako ugodno, pogotovo kad pad kiša.camp rehut7.jpg (515 KB)

Iako je za našeg dolaska prestala, vjetar je puhao i bilo je hladno, ali u kućici je pravi ugođaj doma. Frižider je krcat namirnica i na stolu vas čeka piće dobrodošlice te svježi kruh. Po četiri osobe, po mogućnosti da se slažu mogu i više nego komotno boraviti u ovakvom prostoru. Nakon što smo se najeli pršuta i sira koji nas je dočekao, te popili bocu dobrog vina bilo je već kasno i vrijeme je za horizontalu ;). Ujutro se budimo ne prerano, vrijeme je sunčano za divno čudo i mi se nakon kraćeg brifinga na parkingu kampa upućujemo na vožnju.camp rehut25.jpg (361 KB)

Obišli smo otok, popeli se na vidikovac kojeg se sjećamo iz prvih odlazaka na Murter. Najslađi dio su nam svakako singlići uz more kojih ima taman toliko da se uz brzu i dinamičnu vožnju može odlično trenirati i vježbati tehniku. Jednu takvu vožnju možete vidjeti na našim video snimkama kad smo se odvojili od grupe toga dana. Posjetili smo utvrdu Raduč i proveli se na vožnji fantastično. 40ak kilometarska tura koju smo s pauzama razvukli na cijeli dan završila je u kampu. Odmorili smo se malo i odjurili na još jedan đir do Raduča, vidikovca gdje se vidi kompletno otočje šibenskog arhipelaga, prekrasan pogled koji svakako treba doživjeti. Vraćamo se niz kamenite singliće natrag do kampa i spremamo za roštilj koji je organiziran u sklopu cijelog aranžmana.camp rehut29.jpg (535 KB)

Vlasnici kampa su nas ugostili u restoranu malog i lijepog hotela gdje smo jeli jedan od vjerojatno najboljih roštilja ove godine. Hrane je bilo u izobilju, moglo se naručiti finog vina i pića po izboru. Siti i nakon dobrog druženja, lagano uz noćnu šetnju morem, vraćamo se u kamp i spavanac. Novo jutro, ranije se budimo i jurimo na još jednu vožnju. I opet je sunce, i opet je dan kao stvoren na z bicikliranje. Jedan malo kraći krug smo odvozili laganim i dinamičnim tempom nakon kojeg se vraćamo u kućice, dovršavamo klopu koja nas je čekala i pakiramo se za povratak. Svakog jutra na stolu na terasi nas je dočekao topao i svježi kruh, hrana je posložena u frižideru po danima, ovisi o aranžmanu koji ste uzeli. Baš ništa nam nije falilo, što god vam zatreba, nalazi se u kućici. Čajevi, kava, začini i slično.camp rehut27.jpg (347 KB)

Ovakav jedan izlet je po osobi koštao oko 450 kuna. Dva noćenja, doručak i roštilj u subotu po principu koliko možeš pojesti. Na žalost, ove godine je dosta ljudi otkazalo, jer je vrijeme bilo loše, a na kraju smo se vozili po suncu, dobili i nešto boje i to subotu i nedjelju. Nadamo se da će sljedeći puta vrijeme ići nama u prilog. Svakako preporučujemo da odete u jednom ovakvom aranžmanu na Murter, kamp Rehut je prepoznao što treba nama biciklistima, tako da se tamo osjećamo kao doma. Od nas će uvijek dobiti pet zvjezdica, i doći ćemo prvom sljedećom prilikom, a zvat ćemo i vas.camp rehut35.jpg (430 KB)

Photo: Biker

Na vrh