objavio:
30. Svibnja 2019.

Sutivan je već više godina središte biciklističkog događanja na Braču

Sutivan je već više godina središte biciklističkog događanja na Braču

Ako još niste, vrijeme je da posjetite Brač – otok koji će ispuniti sve vaše želje bez obzira kakvu vrstu odmora želite.

Avanturistički istraživati nove puteve s kopna ili mora, uživati u gastro ponudi, otkriti daleku kulturnu povijest koju krije više od 100 sakralnih objekata ili jednostavno opustiti se na plaži uz blistavo čisto more. Bazen_1.jpg (438 KB)Svako mjesto na ovom otoku ima svoju jedinstvenu priču a nama je najdraža ona iz mjesta Sutivan. Malo ribarsko mjesto, smješteno na sjeverozapadnoj strani otoka sa svega 700 stalnih stanovnika nudi idealan omjer avanture, kulture i mira na plaži. Dovoljno je daleko od gužve koja se stvara u popularnijim mjestima a opet dovoljno sadržajan ako se zaželite malo više „šušura“.

Studio apartman.jpg (53 KB)

Uz proslavu svetog Roka, zaštitnika mjesta, omiljeno događanje gostiju i mještana odvijalo se u svibnju već petu godinu za vrijeme popularne biciklističke utrke „Uvati vitar“. Stivan, kako ga lokalci zovu, postaje glavno mjesto događanja u predsezoni na otoku Braču. Mnoštvo rekreativaca, avanturista ali i profesionalaca dolaze u Sutivan iz godine u godinu „uvatiti svoj vitar“.  Bura, Vitar i Bonaca su tri staze s ukupno preko 120 kilometara nazvane – pogađate – prema zahtjevnosti terena tako da za svakoga postoji kategorija koja će biti dovoljno veliki izazov. Master soba u dvosobnom apartmanu.jpg (60 KB)

Ako ste bili hrabri i u formi odabrali ste Buru i čak 70 kilometara se borili sa brzim spustevima i zahtjevnim usponima. Optimalna dužina od 40 kilometara pripada stazi Vitar i naprednim rekreativcima dok je Bonaca od 20 kilometara zadovoljila sve one željne vrhunskog pogleda.  Nakon odrađene rute i dodjele nagrada svi prisutni uvijek se iznova oduševe gastro ponudom lokalnih restorana koji serviraju samo najbolje sa svog jelovnika, a zabava potraje do dugo u noć. Doživljaj je jednostavno neopisiv. Potreban je samo jedan dolazak da se zaljubite u ovaj otok i ovo mjesto. Iz te ljubavi na prvi pogled nastali su i Bretia apartmani čije se ime jednostavno nametnulo samo od sebe. Bretia je stari, latinski naziv za ovaj najveći dalmatinski otok. Prirodne ljepote i bogata povijest otoka dolaze do izražaja upravo kroz projekte kao što je utrka „Uvati vitar“ stoga je Bretia ekipa ponosna što, kao sponzori nagrada, mogu biti dio ove velike priče za jedno tako malo mjesto. Trosobni apartman.jpg (200 KB)Apartmani BRETIA su jedan od onih u koji ćete se rado vratiti. Prilikom opremanja, pazili su na svaki detalj, stoga je i namještaj rađen po mjeri kako bi bio maksimalno funkcionalan za potrebe gostiju.  Udobni kreveti s ekskluzivnom JOOP posteljinom osigurat će najbolji san a  svaki dan moći ćete uživati u njihovom bazenu s ležaljkama i suncobranima te unutarnjem i vanjskom prostoru za druženje oko bazena. Bez obzira putujete li s obitelji ili u paru, tople ljetne večeri možete provesti uz spremanje roštilja ili uživajući s čašom vina na njihovoj krovnoj terasi s pogledom na Brački kanal i Split. Na vama je samo da izaberete svoj idealan način kako napuniti baterije vrlo brzo.

Konferencijska dvorana.jpg (675 KB)

Apartmani su smješteni na svega 250 metara od centra Sutivana i 350 metara od plaže. Kao gost Bretia apartmana, uživat ćete i u besplatnim GIANT biciklima. Ako vaš odmor traje i samo dva dana, imate dovoljno vremena za posjetiti sve plaže našeg malog mjesta no ukoliko dolazite s vlastitim biciklima – ne brinite, jer i za njih ljubazni domaćini imaju sigurno mjesto za odložiti. Njihova misija je da se svaki gost već nakon prvog dana osjeća opušteno kao kod kuće jer upravo taj osjećaj je garancija pravog odmora.

Bazen_2.jpg (332 KB)Ono što njihove apartmane čini posebnima i drugačijima od svih ostalih je usluga recepcije i osoblje koje će vam uvijek biti na usluzi. Dođite na Brač potpuno otvoreni za savjete njihove domaćice koja će vas rado uputiti u sve tajne kako biste ga doživjeli baš kao lokalac. Uz puni kapacitet od ukupno 54 ležaja (34 plus 20 dodatnih) i recepciju, Bretia apartmani imaju i konferencijsku dvoranu čime postaju savršeno mjesto za organizaciju team buildinga ili prezentacija. Njihova višenamjenska dvorana može biti iduće mjesto vašeg sastanka, seminara ili radionice. Izravno je povezana s konobom od 70 kvadrata i otvorenim prostorom oko bazena za ugodna druženja uz kavu ili sok u stankama. Zajedno s dugogodišnjim partnerima kroz kreativnost, profesionalnost i pažnju na detalje domaćini će osigurati maksimalno zadovoljstvo svojih gostiju i vaših zaposlenika. Odlučite se za Brač jer upravo tamo vaše putovanje može biti najbolja kombinacija gastro užitka, kulture, aktivnog odmora ili jednostavnog uživanja u netaknutoj prirodi.

Photo: Biker

Na vrh