www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
18. Studenog 2019.

Sveti(ca) trek

Sveti(ca) trek

Kako je dobar osjećaj naići na riječ "kompas" i "lampa" prolazeći kroz popis obavezne opreme za utrku. Obožavam treking! Obožavam Svetica trek!

U subotu nas je po bespućima Istarskih šumaraka fino rastrčao SRK Puls kao organizator Svetica treka, što je ujedno bilo i 5. kolo Istarskog treking kupa. Okupilo se tu starih prekaljenih trekera u najstarijoj mogućoj opremi znajući što u Istri znači "kratica", te određeni broj orijentaciji friško priučenih trailera u finim brandiranim opravicama koje definitivno nisu još iskusile istarsko trnje. A u rukama i jednih i drugih, kompas i karta. Avantura zagarantirana!1.jpg (397 KB)

Na utrku smo krenuli totalno ležerno i bez velikih očekivanja. Kraj sezone je, rezultat nikome od nas nije bio bitan, a i vrijeme je prijetilo potopom. Spremne na najgore, opremljene protublatnim i protukišnim artiklima, sa ama baš svim stvarima u dodatnim vrećicama, subotnje nas je jutro totalno razočaralo izostankom ikakvih padalina. Na kraju je i cijeli dan ostalo suho, a na trenutak se čak i sunce navirilo kroz oblake.2.jpg (360 KB)

Dodatnu čar utrci dao je i start uz gradsku orijentaciju u Vodnjanu (za Ultra i Challenger kategoriju), te smo prema cilju u Svetici zapravo trčali pravocrtno. Više ili manje uspješno, jer je najbržim Challengerima (naša kategorija) do cilja trebalo 27 km, dok smo mi vrludajući uspjeli skupiti čak 37! Ultrašima je staza bila duga 50 km, pa dobro da se nismo upustili u to ;-).4.jpg (499 KB)

Kontrole su, kao i uvijek, otkrivale jednu po jednu zanimljivu Istarsku crticu... Crkvice, spilje, lokve, suhozidi... Sve neke zanimljive lokacije usred ničega, do kojih vjerojatno sami od sebe nikad ne biste krenuli.5.jpg (364 KB)

Cilj, druženje i lovačke priče u hangaru u Svetici, stavile su točku na i. Nogice umorne, baterije napunjene. Obožavam treking!3.jpg (467 KB)

Photo: Manuel Angelini, Julien Duval Photography

 

Službeni rezultati:

 

Ultra

 

Challenger

 

Light

 

Na vrh