www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
11. Srpnja 2019.

Teuns i Ciccone do povijesnog uspjeha

Teuns i Ciccone do povijesnog uspjeha

Dylan Teuns odnio je danas etapnu pobjedu u svom debitantskom nastupu na Tour de France utrci dok se Giulio Ciccone počastio preuzimanjem žute majice!6f4a8.jpg (105 KB)

14 natjecatelja u vodstvu

Na startu današnje šeste etape u Mulhouseu pojavilo se točno 175 natjecatelja. Nedostajao je samo jedan, Patrick Bevin (CCC) koji je na četvrtoj etapi slomio rebra. A poloton je nakon svega četiri kilometra slomila grupa od 14 hrabrih i spremnih momaka. e934e.jpg (102 KB)

U toj grupi našli su se Benoit Cosnefroy (AG2R-La Mondiale), Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Serge Pauwels (CCC), Julien Bernard i Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), Nikias Arndt (Sunweb), Natnael Berhane (Cofidis), Thomas De Gendt i Tim Wellens (Lotto-Soudal), Fabien Grellier (Total Direct Energie), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Xandro Meurisse i Andrea Pasyualon (Wanty-Groupe Gobert) i Andre Greipel (Arkea-Samsic). 

18cc1.jpg (94 KB)

Već na sprintu u Linthalu, na 29. kilometru, njihova prednost iznosila je 6 minuta i 40 sekundi. Sprint je osvojio Pascqualon dok je Michael Matthews (Sunweb) Peteru Saganu (Bora-Hansgrohe) preoteo preostali bod koji se nudio. Na vrhu uspona prve kategorije, prvog takvog na ovogodišnjem Touru, Wellens je pronašao novog suparnika u borbi za naslov "kralja planine". Ciccone je naime nagovijestio da je spreman za borbu.2feca.jpg (115 KB)

Tim Wellens je zadržao točkastu majicu

Najveća prednost grupe ili pak zaostatak pelotona iznosio je 8 minuta i 30 sekundi i to na dnu Ballon d'Alsacea. Zaostatak je od strane polotona spušten na 7 minuta i 20 sekundi na vrhu, nakon čega su se ekipe koje ciljaju na najozbiljnije rezultate dale u potjeru. U tom trenutku prednjačila je ekipa Deceuninck-Quick Step, a potom i Ineos te Bahrain Merida. ef294.jpg (81 KB)

50 kilometara do kraja utrke tempo su počeli diktirati momci iz Movistar ekipe.  37 kilometara prije cilja De Gendt je krenuo po dva boda i preuzeo vodstvo ali je uhvaćen od strane Teunsa, Cicconea, Pauwelsa i Wellensa dok je svjetski prvak Alejandro Valverde držao žestok ritam pelotona. 10 kilometara prije cilja kvartet je i dalje imao 4 minute prednosti u odnosu na peloton.11e58.jpg (47 KB)

Etapna pobjeda za Teunsa, žuta majica za Cicconea

Warren Barguil (Arkea-Samsic) bio je prvi koji je pokušao napasti iz pelotona, a s reakcijom je očito kasnio i Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) koji je pokušao zadržati žutu majicu. Na kraju mu to nije uspjelo i to zbog "samo" 6 sekundi zaostatka. c93bf.jpg (75 KB)

Ciccone je preuzeo Alaphilippeovu majicu bez obzira što je etapnu pobjedu uzeo Teuns i to zahvaljujući odličnoj vožnji na strmom dijelu na kojem je ujedno bio i cilj.  Zahvaljujući njegovoj pobjedi ekipa Bahrain-Merida odnijela je svoju prvu etapnu pobjedu u trećem nastupu na Touru.4f039.jpg (61 KB)

Photo: TDF 2019

conti traka.jpg (27 KB)

Na vrh