www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
18. Ožujka 2021.

Giant TCR Adv Pro 1 Disc Comp

Giant TCR Adv Pro 1 Disc Comp
20.299,99 kuna
13 fotografija

 TCR koji donosi dašak vrhunskog za dio cijene top modela

Od preko 20 TCR modela u ponudi Gianta za 2021. odlučili smo se isprobati jedan s ‘‘ulaznog’’ dijela . Advanced Pro 1 Disc Compact po hijerarhiji je daleko od najjačeg SL 0 Disc (84.999,99kn), pa će njegova cijena od 20.999,99kn odmah biti u drugom svijetlu. Mi bismo ga generalno smjestili u višu srednju klasu cestovnih bicikala, a po mnogo čemu bi trebao biti sličan spomenutom top modelu. Naznake aero dizajna vidljive su na obnovljenom headtubeu, donjoj cijevi  i vilici, a izvedene su kompozitnim materijalom - karbonom  u (Advanced Grade) monocoque tehnici. Prednji trokut izliven je u jednom komadu u vlastitoj Giantovoj tvornici što omogućuje savršenu završnu obradu.  Barut boja odlično pristaje TCR-u, pa na dizajn nema apsolutno nikakvih zamjerki.
Photo1-2.jpg (288 KB)Jedna od značajnih prednosti ovog bicikla u današnje vrijeme kada vladaju nestašice na tržištu, a vrijeme čekanja je enormno, je dostupnost. Naime, Pro 1 Disc je raspoloživ odmah i čeka svoje nove vlasnike.
Valja spomenuti još neke detalje koji čine ovaj bicikl zanimljivim. To su Variant cijev sjedala koja posebnim oblikom, osim male mase doprinosi aerodinamici, osjećaju vožnje i jednostavnosti podešavanja. Tu je i mogućnost ugradnje širih guma (do 32mm) te integrirane disk kočnice, priprema za tubeless i 12mm osovine na oba kotača.
Photo13.jpg (164 KB)Iskoristili smo priliku, pa smo za potrebe testa na TCR ugradili Cadexove 42 kotače umjesto serijskih Giantovih PR-2. Opširnije o tome ćete moći pročitati u drugom prilogu, a ukratko možemo reći samo da je TCR njima osjetno profitirao te skočio u performansama i ubrzanju. Neke od osobina koje TCR ispoljava bez obzira na kotače su ‘‘race’’ geometrija i efikasnost s kojom prijenosi snagu na podlogu. Čini nam se da je sve bolji što je tempo jači  i tek tada okvir pokazuje sve što može. Odsutnost uvijanja i fleksibilnosti poželjna je osobina u ovoj klasi i na kraju može značiti odlučujuće sekunde na štoperici, a TCR u tome briljira. Stoga je također odličan na usponima, a svoj doprinos dala je i dodatna krutost na osovinama. U usporedbi sa skupljim pilama osjetna je nešto manja agresivnost geometrije, ali je još uvijek dovoljno sposobna za borbu na čelu skupine. Ultegra grupa odličan je izbor u ovoj cijeni, a ne zaostaju niti kočnice  s vrlo preciznim doziranjem snage. Možda smo malo euforični, ali čini nam se da TCR u ovoj razini opreme daje dašak vrhunskog po pristupačnoj cijeni. Ugradnja Cadex kotača podiže ga na novi nivo.

NAJČITANIJE
Recenzije

1x12 na cestovnom biciklu?

50 900,00 HRK

31. Kolovoza 2021.

STRADA TEAM RED AXS ETAP 3TNa nedavnu vikend vožnju u Oroslavje smo išli cestovnim biciklima iz Zagreba, a jedan od njih je bio...

Recenzije

Marin Rift Zone 29 2

16 750,00 HRK

20. Srpnja 2021.

Marinov trail promišljenim okvirom dobacuje mnogo dalje nego to njegova cijena sugerira ;)

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Giant TCR Adv Pro 1 Disc Comp
Brend: Giant
Cijena: 20.299,99 kuna
Okvir: Advanced Grade Composit
Prednja vilica: Advanced Grade Composit
Kočnice: Shimano Ultegra hidr.
Prednji mjenjač: Shimano Ultegra
Zadnji mjenjač: Shimano Ultegra
Ručice mjenjača: Shimano Ultegra
Pogon: Shimano Ultegra 36/52T
Sjedalo: Giant Approach
Gume: Giant Gavia Course 1 TR, 700x28
Obruči: Giant PR-2 Disc (Cadex 42 na testu)
Glavčine (nabe): Giant PR-2 Disc 12mm

Geometrija

Kut vilice (A): 73
Međuosovinski razmak (B): 980
Dužina cijevi sjedala (C): 470
Kut cijevi sjedala (D): 73.5
Efektivna duljina gornje cijevi (E): 550
Udaljenost od BB-a do stražnje osovine (F): 405
Veličina bicikla: M