www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
19. Rujna 2018.

Novi Trek Marlin 7 2019.

Novi Trek Marlin 7 2019.

Krenite s manje uloženog i više dobivenog. Vi ste onaj biciklista koji se odlučio nakon više godina kupiti novi bicikl, ne želite velika ulaganja, ali želite nešto dobro, nadogradivo i lijepo. Evo jednog ozbiljnog primjerka bicikla koji ćete za relativno malo novaca s veseljem voziti. 

Novi Trek Marlin 7 2019. slika 1

Voziti van kontroliranih uvjeta jer Marlin 7 to može podnijeti. Osim izgledom, njegova geometrija ukazuje na spremnost za nove pothvate, za napredak. Ovaj bicikl vas potiče na ozbiljniju vožnju, na motivaciju.

Novi Trek Marlin 7 2019. slika 1

Tehnikalije

Trek Marlin 7 je model koji je na granici trkačkih početaka. Pokoji manji upgrade i ovaj bicikl može odvoziti utrku, maraton ili neku dužu xc vožnju. Alpha Silver Aluminum legura okvira koji ima sve bužire provedene kroz okvir pružit će vam dojam ozbiljnog bicikla. RockShox XC 30 vilica sa 100 milimetara hoda i dalje ga svrstava u XC bicikl koji se jako dobro ponaša na uskim i oštrim zavojima. Zaključavanje vilice je dodatak s kojim ćete lakše penjati duge i monotone makadame dok ćete na šumskim usponima shvatiti da ovaj bicikl podnosi više nego ste mislili. Jako dobar odaziv na pedale, balansirani okvir koji se lakoćom vere i po najzahtjevnijim terenima.

Novi Trek Marlin 7 2019. slika 2

Ručice mjenjača Altus te prednji mjenjač Altus i stražnji Acera su prva naznaka da se radi o ulaznim modelima gdje se na uštrb cijene malo moralo uštedjeti na dijelovima. Ovo ne znači da to nije bicikl vrijedan kupnje, ovo znači da morate promisliti što želite, da li ste prerasli taj level opreme i dijelova. Ono što mi možemo zaključiti nakon testiranja je da i dalje vi pobjeđujete jer ste za manje i dalje dobili više. G2 geometrija okvira je nešto što se danas plaća, tehnologija razvoja trkačke geometrije koju ćete prihvatiti već s prvim kilometrima nije jeftina i stoga vrijedi više od cijene koju će ovaj bicikl imati. Tektro HD-275 su kočnice koje će odraditi posao i to kvalitetno. Nakon što postanete ozbiljan rekreativac i na stazu izađete više puta tjedno, onda počnite razmišljati o nekoj jačoj seriji, do tada, ovo je i više nego dovoljno. Pouzdane hidraulične kočnice koje neće zakazati.

Novi Trek Marlin 7 2019. slika 3

Vožnja

Naša iskustva s testa govore da je potrebno fino ugađanje bicikla prije nego se uputite na stazu. Mi predlažemo to za svaki novi bicikl, da se detaljno i precizno podesi sve pomične elemente poput lule volana, nagiba sjedala, visine sjedala, sweep-a na volanu, poziciju ručica kočnica, tlaka u gumama. Sve to kad se dobro podesi, bicikl postaje šumska jurilica i nema potrebe štedjeti ga jer kao tek novopečeni posjetioci šume ovaj bicikl nećete neko vrijeme potjerati do maksimuma. Ovo je svakako jedan od ulaznih modela za rane rekreativce koji su odlučili dobiti bolji bicikl za manje novaca. Za svaku preporuku.

Novi Trek Marlin 7 2019. slika 4

Photo: Biker

NAJČITANIJE
Recenzije

Marin Rift Zone 29 2

16 750,00 HRK

20. Srpnja 2021.

Marinov trail promišljenim okvirom dobacuje mnogo dalje nego to njegova cijena sugerira ;)

Recenzije

Giant Talon E+ 3 29

15 299,99 HRK

19. Siječnja 2021.

Vizualna razlika između ''običnog'' i elektro bicikla već je neko vrijeme jako tanka, ali na primjeru Talona za 2021. godinu...

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Novi Trek Marlin 7 2019.
Brend: Trek
Okvir: Alpha Gold Aluminum, tapered head tube
Prednja vilica: RockShox XC 30 100 mm
Stražnji amortizer: -
Kočnice: Tektro HD-275 hidraulika
Prednji mjenjač: Shimano Altus M2000
Zadnji mjenjač: Shimano Acera M3000, Shadow
Ručice mjenjača: Shimano Altus M2000, 9 speed
Pogon: SShimano MT100, 40/30/22
Sjedalo: Bontrager Arvada
Gume: Bontrager XR2, 29x2.20˝/29x2.0”
Obruči: Bontrager Connection
Glavčine (nabe): Formula DC20 alloy

Geometrija

Kut vilice (A): 69,5
Međuosovinski razmak (B): 1125
Dužina cijevi sjedala (C): 744
Kut cijevi sjedala (D): 73,5
Efektivna duljina gornje cijevi (E): 611
Udaljenost od BB-a do stražnje osovine (F): 438
Veličina bicikla: M